Bălării

Bloggerul de ieri si bloggerul de azi

Blogurile noastre au luat o intorsatura groaznica. De fapt toata imaginea noastra despre bloggeri s-a schimbat total. Toata lumea in ziua de azi este un blogger. Si nu, asta nu e un lucru rau. Suntem in 2008 si nu-mi vine sa cred cat de mult s-au schimbat lucrurile de cand mi-am facut eu blogul (si anume in septembrie 2006).

Trebuie sa clarificam un lucru. Un blogger este un om care tine un blog si scrie cu placere (sau asa este recomandat si mai ales normal) pe el. Un blogger bun este un om care tine un blog pe care-l citesti cu placere.

Nu-mi place sa ma uit in jur si sa vad oameni care scriu, scriu, copiaza, fac din blog un intreg jurnal de stiri, etc. Si in acelasi timp nu-mi place ca “blogger” a ajuns sa insemne “om care face bani din internet”.

Parca la inceput totul era mai frumos. Citeam ce facea cutare, citeam pe unde se va duce alt cutare, citeam cum i s-a parut lui cutare piesa de teatru “x” si tot asa. Daca in trecut citeam bloguri… acuma o fac extrem de rar. Si altceva ce ma intristeaza este ca blogurile alea care le consider eu bune, frumoase, care-mi fac placere sa le citesc… scriu rar si sunt pe cale de disparitie.

“Bloggerul” este o fiinta pe cale de disparitie. Da, chiar acuma cand au aparut mii de bloguri noi in Romania.

“A blogger is a person who’s blog you really enjoy reading, not a person who is making tons of money out of his so called blog.” – Eu Insumi, cu tot respectul


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Teodora
  02/10/2008 at 23:14

  Salut Ariel!

  Imi place tare mult “noua haina” a blogului tau. Spor la scris!

 • Reply
  Jalane
  03/10/2008 at 00:37

  Sunt de acord. Deja incep sa observ transformarea cate unui blog in masina de facut bani (si nu ma refer la insemnarile platite). Se diferentiaza usor de blogurile pe care se scrie din placere, fiecare cu stilul lui. Sunt curioasa cum o sa arate “zona” peste vreo 2 ani.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează