Interesant

Cât de curată este scara blocului tău?

aaa

Mergeam zilele trecute prin fața blocului meu și mă gândeam că i-aș bate pe cei 5 bețivi care stau seară de seară într-un anume loc și lasă super-jeg – peturi de bere, hârtii, tot felul … – păcat că nu-s genul de om violent și sunt și micuț.

E dovedit că atunci când mai mulți oameni observă o anume problemă în societate, responsabilitatea se împarte în așa fel că foarte greu ajunge un cetățean să mai acționeze în sensul rezolvării acelei probleme.

Pe scurt: când mai mulți oameni văd ceva nasol, ce trebuie reparat, ei nu prea se mai simt responsabili, scuzându-se cu: “Dar de ce să fac eu? Să facă alții… că și ei sunt responsabili…”

Scara blocului e unul dintre acele locuri în care zilnic mă aplec să ridic flyere de pe jos, care stau în bătaia curentului ce intră pe sub termopanul pus de administrator. Și mereu am impresia că-s singurul care se apleacă … dar e ok, nu mă deranjează, în fond e scara blocului meu și îmi pasă.

CIF are o campanie faină prin care dacă-i spui o amintire din scara blocului tău te premiază și-ți face scara lună! Așa că te încurajez să-ți amintești ceva fain ce ai făcut sau pățit în scara blocului și să le povestești. Ca inspirație o să las pozele de mai jos și amintirea mea de aici.

1

2

3

Și ultima poză și cea mai bună este făcută de alissum.

4


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează