Tribul

Ce cadouri business de Crăciun nu sunt enervante?

Ce cadouri business de Craciun nu sunt enervante?

Nu știu câți oameni sunt familiarizați cu “cadourile business”, cum le numesc eu. Aceste “atenții” ce vin de la companiile mai mari către angajații lor, angajații altor companii sau către tot felul de persoane cu care au colaborat (cum ar fi bloggerul de Ariel). Acele “coșuri cu cadouri” care conțin o ciocolățică, un pix, o agendă – toate branduite. Ciocolata uneori vine învelită în iepure de Paște…

Alteori – asta în cazurile bune – sunt sticle de vin, uneori, însă, e vorba de căni branduite, ochelari de soare în forme ciudate, stick-uri usb în formă de inimioară etc.

Și dacă la o sticlă de vin te mai poți bucura, căci poate spre deosebire de mine ești băutor de vin… (am la birou vreo 5 sticle de vin primite de la 5 companii diferite care stau și așteaptă un băutor priceput) … la un stick usb în formă de inimioară sau un monstru făcut din carton e cam greu să zici: “Ah, ce drăguț!”.

Să fim serioși, trăim în epoca nișării. E ușor să dai mii de cadouri la fel. Și nu numai că-i ușor, dar este subînțeles că este IEFTIN să dai astfel de cadouri.

Dacă chiar vrei să faci un cadou “business”, fă-l calumea. Atinge-mă la corazón… Dacă știi că-s pasionat de biciclete dă-mi ceva ce are legătură cu asta. Ca să apreciez faptul că chiar știi ceva despre mine. Ar putea fi și o felicitare, sau un desen. E mult mai ieftin ca o sticlă de vin. Dar e nișat. Aprecierea mea este infinit mai mare.

Am dat “angajaților” (doamne, cum sună asta din gura mea!) azi “cadourile de Crăciun”. Nu nișate, cum recomandam acum o secundă, dar the next best thing. Un mix între “Cadou de Crăciun” și primă de salariu.

Le-am dat niște carduri preîncărcate cu o sumă de lei. Destui lei cât să-și ia fiecare un cadou decent de Crăciun.

“Păi, ce, Ariel, pleci din țară pe 25 sau de ce ne dai cadourile acum?!”, m-au întrebat.

Cardul îi “obligă” cumva să nu cheltuie banii pe orice: 5 lei un dulce, 10 lei un pachet de țigări, 15 lei cereale cu lapte și un pachet de unt pentru acasă … etc. Ci îi încurajează să-și ia ceva “mai mare” de la anumite magazine… Poate niște haine, poate electrocasnice, pantofi, cărți – lucruri care pot fi considerate “cadouri”. Lista de magazine partenere este foarte mare. Ai putea să-ți cumperi orice prin intermediul cardului. Cardul vine cu un flyer pe care nici nu încap toate magazinele. Dar lista completă e aici.

Ce cadouri business de Craciun nu sunt enervante?

Și am dat cadoul devreme pentru că pe data de 25 nu mai ai ce să faci cu suma de bani. Dacă de Crăciun dai vreodată prime, dă-le cu destul timp înainte de Crăciun. Să-și poată oamenii lua cadouri din timp.

Cei de la Edenred – la care am găsit soluția asta faină cu cardurile reîncărcabile, numa’ bune pentru “prime” (aș zice eu) – au lansat și o campanie faină în perioada asta. Ordinul Secret al Schimbătorilor de Cadouri – #OSSC pe scurt. Hai să recunoaștem că a trecut vremea pixurilor branduite.

Acu-s curios să văd cum vor folosi oamenii de la Tribul cardurile. Erau destul de nedumeriți inițial – ceea ce este și normal – dar adevărul este că o să lucrăm tot mai puțin cu bani cash și tot mai puțin cu cadouri identice, vom trece la cadouri “unice”, nișate, personalizate. Deci am împușcat “viitorul” de două ori cu un singur cadou. Muhahaha! Na – așa este când “șeful” evreu face cadouri de Crăciun presupun…

Și să vedem cu ce ocazii viitoare vom reîncărca cardurile.

PS: Afaceriștilor, pe site-ul lor veți găsi explicate și avantajele “fiscale”. :) Have fun!

PPS: Devine distractivă zona asta de antreprenoriat. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează