Biciclete

Ce faci dacă găsești un colet pe jos, prin București? Îl livrezi… (noi ne-am și filmat)

Ce faci dacă găsești un colet pe jos, prin București? Îl livrezi...

În seara asta Levi mi-a scris pe Facebook că a găsit un colet pe jos, pe stradă. De fapt, mai exact, a văzut un colet căzând de pe capota unei mașini de curierat. Probabil curierul de la firma Bookurier a uitat coletul pe capota și a plecat.

Când mi-a povestit toate astea și mi-a spus că se gândește să livreze el pachetul … m-am îmbrăcat și am pedalat rapid până la el. Mi se părea genial, deși nu știam cât de “legal” și moral este să facem asta.

Coletul avea un ramburs de 116 lei (bani pe care clientul trebuia să-i lase curierului) … Dar firma de curierat nu răspundea la telefon, căci era 7 seara. Magazinul online (expeditorul) nu răspundea la telefon… Așa că destinatarul a fost ultima soluție… și a răspuns! (după multe încercări în care a sunat ocupat).

Ne-am dus, am lăsat coletul, am explicat situația și considerăm că am făcut o faptă bună. Ne-au mulțumit că am făcut asta și a rămas că mâine vor contacta firma de curierat să le dea banii. Trist mi se pare că curierul nu a anunțat pierderea coletului instant.

Deci, da, cam asta se întâmplă în lumea curieratului. Iar noi suntem băieții de la Tribul, o asociație care vrea să promoveze pedalatul urban și se finanțează printr-un serviciu de curierat rapid pe bicicletă.

Ca idee, noi la Tribul livrăm “în două ore”… iar coletul pe care l-am găsit pe stradă a ajuns la destinatar în sub două ore de când l-am găsit. :)

Sperăm că cei de la firma de curierat să nu se supere, ci să aprecieze faptul că le-am dat o mână de ajutor.

Aici e povestea mai pe larg, filmată


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  Matei Oprea
  05/03/2015 at 10:37

  A W E S O M E !

 • Reply
  bogdan
  05/03/2015 at 12:37

  Bun. Exista si recuperatori de colete. Ar trebui sa va faceti un serviciu pe care sa-l videnti firmelor de curierat: ”asiguram backup la transportul coletelor” – si sa mergeti in spatele masinilor… Oricum, la circulatia din Bucuresti, nu ati obosi prea mult sa stati dupa ei. Poate doar sa va plictisiti… Super tare ce-ati facut!

 • Reply
  stef
  05/03/2015 at 14:11

  o reclama interesanta

 • Reply
  stefan
  05/03/2015 at 15:09

  Felicitari ! ati facut o fapta frumoasa si sper ca firma de curierat sa va multumeasca !

 • Reply
  Dragos
  05/03/2015 at 18:28

  “Deci, da, cam asta se întâmplă în lumea curieratului.”

  Pe bune?! Adica cum “cam asta se intampla”. Suna a generalizare, ceea ce e penibil avand in vedere ca nu aveti voi nicio statistica si e prima data in viata voastra cand ati vazut un colet pierdut.

  Si de unde stiti ca nu a fost anuntata pierderea lui, daca tocmai ati spus ca nu a raspuns la telefon nimeni din cei care ar fi trebuit sa stie?
  Cu siguranta destinatarul s-a dus sa duca banii firmei de curierat! Not!

  Daca tot va era sa faceti un lucru normal, fara un “viral” stupid, duceati coletul, a doua zi, la firma de curierat.

 • Reply
  George
  06/03/2015 at 11:23

  Salut baieti,

  Fac parte din echipa Bookurier si vreau sa va multumesc pentru ajutorul oferit ! As vrea sa-mi trimite-ti factura cu costul serviciului insa daca ma gandesc bine ar trebui sa va trimit eu o factura ca v-ati facut reclama folosindu-va de numele nostru, (glumesc bineinteles !).

  Va felicit pentru ce faceti si pentru sufletul pe care il puneti in acesta meserie care nu este deloc usoara !

  La cat mai multi clienti, fericiti si multumiti !

  • Reply
   Laur
   20/03/2015 at 13:07

   Corect este “să-mi trimiteţi” (fără cratimă…).

  Vezi alte comentarii:

  Comentează