Ce mai creez

Ce poți face cu un iaurt grecesc?

Ce poți face cu un iaurt grecesc?

De-a lungul timpului am ținut multe prezentări/speech-uri/workshop-uri pe diverse teme (de la experiența mea cu Tribul și până la blogging).

Îmi place să interacționez cu publicul pe cât de mult pot atunci când sunt pe scenă. Și zic asta pentru că o întrebare pe care o pun des în astfel de “prezentări” este: “Ce poți face cu un ciocan?”

Și le spun celor din sală să vină cu idei nebune, unice, “outside the box”.

Cert este că din sală, mereu, prima dată se strigă: “Cu un ciocan poți să bați cuie!”

Al doilea mereu zice: “Sau poți să scoți niște cuie!”

Iar al treilea, în 90% din cazuri, zice: “Sau poți să spargi un geam!”

Deși mereu le spun celor din sală să vină cu idei nebune, primele idei sunt banale.

După ce dau eu două-trei exemple de idei “unice”, sala se trezește la realitate și, mai din spate se aude: “Cu un ciocan poți să amesteci ciorba!”. Asta-i pe bune, s-a întâmplat.

Și e adevărat: cu un ciocan poți să faci extrem de multe lucruri, nu doar să bați cuie. Și subliniez treaba asta pentru că de multe ori noi nu vedem oportunitățile pe care le avem, considerând că “ciocanul” (sau orice alt instrument) poate fi folosit într-un sigur fel.

Scriu aceste rânduri pentru că până acum vreo lună consideram că iaurtul poate fi mâncat simplu sau gătit într-o manieră complicată – iar cum eu nu sunt bun la bucătăreală, de ce aș cumpăra un iaurt?

Dar acum o lună cei de la Olympus m-au provocat să le folosesc iaurtul grecesc în niște feluri “outside the box”. Inițial m-au provocat să fac niște salate și, după câteva ore de bucătărie mi-au ieșit trei rețete despre care am scris (și de care-s foarte mândru) aici.

Iar apoi m-au provocat să încerc să fac și un desert. Și am făcut un mic concurs cu Corina. Rezultatele au ieșit delicioase și sunt aici în formă video:

Ironic sau nu, acum eu și Corina avem mereu iaurt în casă și nu ne putem abține să nu ne jucăm cu el fie pentru un desert, fie pentru ceva la micul dejun.


Încurajez sincer pe oricine să încerce să se joace cu iaurturile în bucătărie, că ies niște treburi foarte faine și ușor de preparat. Dacă ți s-a luat de omleta cu ciuperci (Corina s-a săturat de omleta mea de dimineață) – iartul mixat cu alte produse de prin frigider chiar face minuni. :)

Mic concurs

Până pe data de 11 septembrie 2016, cei de la Olympus au un concurs fain pe site-ul lor, aici: iaurtgrecesc.ro – iar premiul este o vacanță de doi în Grecia, cu totul inclus.

Între timp, spor la învârtit lingurița. Iar dacă cumva te apucă joaca în bucătărie și descoperi vreo combinație faină cu iaurt grecesc, să-mi zici și mie! :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează