Interesant

Cum naiba trece atât de repede timpul?

Cum naiba trece atât de repede timpul?

Mai știi sentimentul pe care-l aveai când erai prin școala generală și abia așteptai să “crești mare”, să “fii adult”, să poți face “orice”? Mai știi ce tare te excita gândul că vei fi “major”?

Îmi amintesc toate acestea de parcă le-aș fi gândit acum un an sau doi dar, de fapt, adevărul este că am aproape 26 de ani. Gândurile și sentimentele de care spuneam mai sus le-am avut pe la 13-14-15 ani, cel târziu.

Și acum întrebarea: ce-am făcut în ultimii zece ani din viață? Și cum naiba trece atât de repede timpul?

Unde-s acele momente moarte pe care le aveam ca copil, acele momente de plictiseală în care timpul părea că se mișcă atâââât de înceeeeeet? De când sunt adult momentele mele de plictis au dispărut aproape în totalitate. Nu spun că tot ce se întâmplă în viața mea este minunat, desigur, am și zile proaste – dar cu toate astea mi se pare că ieri era martie și acum e decembrie. Anul 2017 îmi părea foarte departe prin 2013, iar acum dacă mă întrebi ce-am făcut în 2013 nici nu-mi amintesc prea bine.

Când ai vârsta de 3 ani, un an din viața ta reprezintă 33,(3)% din viața trăită.

Când ai vârsta de 16 ani, un an reprezintă 6.25% din viața trăită.

26 de ani, 3.85% din viața trăită.

Un an din viața mea trăită reprezintă tot mai “puțin”.

Matematic vorbind, sentimentul ăsta de “viteză” are sens. “Viitorul” pe care credem că-l avem devine tot mai scurt.

Curând am 30. S-a dus tinerețea. La 40 o să am parte de criza vârstei. La 50 îmi voi căuta zen-ul interior. La 60 sper să fiu bunic.

Scriu acum rândurile astea și presimt că atunci când le voi reciti, peste zeci de ani, o să am împresia că totul a fost pe super-fast-forward. Apropos de viteză și fast-forward: asta-mi amintește de filmul Click (2006) cu Adam Sandler. A fost primul film despre care am scris pe acest blog ever! Au trecut 10 ani de la acel film și pot să descriu amănunțit ce se petrece în el. Și dacă nu l-ai văzut, îl recomand, e foarte bun. :)


Și dacă tot am reușit să leg acest mic monolog-filosofic de subiectul filmelor Hollywoodiene, uite ceva interesant:

În perioada 5-18 decembrie 2016 cei de la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City te invită să filmezi un mesaj celor dragi ție. Ei au organizat un colțișor fain pentru aceste mesaje de Crăciun și au și o echipă de filmare dedicată, care te poate ajuta cu sfaturi la făța locului. După maxim 48 de ore primești înregistrarea video cu tine gata editată, de arătat celor dragi.

Dacă intri în jocul lor vei primi vouchere cu tot felul de premii (meniuri de popcorn și suc, nachos sau bilete la film). Zilnic există doi câștigători “speciali” care-și pot aduce chiar și prietenii la film (în limita a 4-a bilete).

Unul dintre toți cei ce se vor filma, la finalul campaniei (18 decembrie), va primi un abonament la film valabil un an întreg!

Ca idee, uite orarul în care te poți filma în colțișorul lor special amenajat:

– Miercuri, 7 decembrie: 18:00 – 22:00
– Sâmbătă 10 și Duminică 11 decembrie: 11:00 – 13:00 și 18:00 – 22:00
– Vineri, 16 decembrie: 17:00 – 21:00
– Sâmbătă 17 și Duminică 18 decembrie: 11:00 – 13:00 și 18:00 – 22:00

Deci dacă plănuiești să mergi la film zilele astea, recomand să te și filmezi aici cu un mesaj fain. Eu mă duc miercuri seara cu Corina să vedem Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016). :)

Detalii despre acestă campanie vei găsi aici.

gcm_christmas_layout


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează