Interesant

Cum să faci două milioane de dolari în 24 de ore?

Cum să faci două milioane de dolari în 24 de ore?

Este foarte simplu … trebuie doar să inventezi un joc de cărți amuzant.

Trei băieți au inventat un joc de cărți cu pisici. Un joc simplu și stupid, pe care îl pot juca și copilașii care încă n-au intrat în clasa întâi. Au gândit tot jocul, l-au desenat, l-au pregătit și s-au oprit la punctul în care proiectul/ideea le-a cerut “bani”.

Cam asta se întâmplă în acest secol frumos în care trăim, în acest secol al internetului…

… Ai o idee pe care o consideri bună, dar maică-ta zice că-i stupidă. Și are dreptate. Faci tot ce poți ca să duci ideea cât mai aproape de realitate și te oprești atunci când realizezi că ești 99% gata, atunci când mai trebuie doar să apeși un buton – preferabil butonul de print. Doar că fix butonul acela de print te costă.

Asta am făcut și eu acum 2 ani. Am scris o carte și am ținut-o în calculator. Eram foarte mulțumit de ea și voiam s-o arăt lumii întregi – dar mă costa enorm s-o printez. Se cerea tiraj mare de la tipgorafie și n-aveam de unde să scot banii…

Am cerut 2.000 de lei ca să-mi printez cartea și am primit banii în 24 de ore. … Am fost cel mai fericit om de pe Planetă.

Oamenii ăștia au făcut un joc de cărți cu pisici care explodează și au cerut 10 mii de dolari. I-au primit în 20 de minute.

Acum, la 24 de ore după ce au lansat campania de vânzare au strâns un total de 2 milioane de dolari. Peste 52 de mii de persoane au comandat jocul.

Campania mai durează 29 de zile – timp în care probabil se va trece și de pragul de 3 milioane de dolari. Repet: pentru un pachet de cărți de joc desenate de trei prieteni… cu o mică idee.

Proiectul este aici.

Se pot face două milioane de dolari în 24 de ore? Da, chiar și dintr-o idee stupidă… asta-i frumusețea internetului. Și a crowdfunding-ului …


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  doru ungureanu
  22/01/2015 at 00:39

  nu-mi vine sa cred ca au reusit sa stranga atatia bani dintr-o idee atat de stupida. Cu o asemenea suma stransa, probabil ca urmeaza si o aplicatie pentru smartphone si tableta. Nu pot sa zic decat “bravo lor!”

 • Reply
  Andra
  22/01/2015 at 01:02

  Știi ce e amuzant? Stăteam și urmăream filmulețul și vedeam, cu colțul ochiului, cum crește suma aia odată la zece secunde.

  Băi, da, oameni cu idei și curaj.

 • Reply
  Ciprian Gavriliu
  23/01/2015 at 16:38

  Se poate. Printre altele tipul din spatele OatMeal genereaza peste $500.000 pe an din siteul lui de comics. Si e co founder la Tesla Musem impreuna cu Elon Musk. Si are mai multe campanii de crowdfunding misto in spate. Si e foarte bun pe ceea ce face. Si si.

  Diferenta e ca omul nu a tras 10 ani ca apoi sa faca 2 milioane peste noapte. El a fost motivat constant de ceea ce facea si de drumul lui. Iar rezultatele sunt un raspuns firesc la niste produse de foarte buna calitate.

 • Reply
  Sorin
  25/01/2015 at 15:24

  pana la urma ajung sa spun ca se pot face bani din ORICE, doar sa fii bun si sa iti placa ceea ce faci :)

  Chiar se poate! Bravo celor care reusesc :)

 • Reply
  Dragos
  25/01/2015 at 15:46

  Bravo lor. Au avut nevoie de curaj sa faca public un astfel de proiect care pare banal la inceput. Dar uite, curajul le-a fost rasplatit. Bravo lor.

 • Reply
  Frumusețea conceptului de crowdfunding - Ariel Constantinof Blog
  21/05/2015 at 15:43

  […] Eu-s un exemplu mic, desigur, există exemple incredibile de “succes în/cu crowdfunding”. Un exemplu ar fi aici. […]

 • Reply
  Exploding Kittens, acum si ca aplicatie pe iOS – Pandutzu.com
  21/01/2016 at 20:06

  […] acum un an de zile, Exploding Kittens, un joc de carti foarte amuzant, reusea sa stranga doua milioane de dolari in 24 de ore pe Kickstarter. La finalul campaniei, aproape 220.000 de oameni au contribuit la realizarea acestui […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează