Bălării

Cuşti de fumători în malluri

Cuşti de fumători în malluriChiar era nevoie să ajungem să punem cuşti de fumători în malluri?

Chiar trebuie să avem spaţii de fumători? Chiar trebuie să ne “Civilizăm” punând spaţii de fumători? Nu ar fi din start civilizat să fumezi doar la tine acasă sau în barurile în care se permite?

Cuşca din imagine este amplasată într-un mall din Bucureşti şi mi se pare o prostie. Mi se pare o porcărie. Chiar nu te poţi abtine, ca fumător, timp de 10-15 minute până intri la film?

Din seria “invenţii proaste” azi avem “locul special amenajat pentru fumători în Hollywood Multiplex Vitan, Bucureşti”. Felicitări Hollywood Multiplex, acum o să vinzi mai multe bilete căci fumătorii vor putea fuma cât colegii nefumători stau la coadă cumpărând bilete!

Sursă poză


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Vlad
  16/02/2011 at 11:24

  Custi d-astea de fumatori am mai vazut in occident prin aeroporturi (unde, normal, n-ai unde sa iesi bati un cui) dar in Mall e doar o miscare de marketing.

 • Reply
  Cipy
  16/02/2011 at 11:57

  Eu nu vad problema atata timp cat nu deranjeaza pe vreun nefumator.

  • Reply
   Ariel
   16/02/2011 at 12:03

   Nu mă deranjează fizic cuşca, ci mă deranjează faptul că e nevoie de ea!

   • Reply
    rainbowtrolley
    16/02/2011 at 15:03

    Deci doamne fereste sa aiba fumatorii spatiul lor. Atata timp cat nu vin si-ti suflu in fata, nu inteleg problema ta.

    • Reply
     Ariel
     16/02/2011 at 15:05

     Repet, problema nu-i cuşca în sine. Nu-mi pasă de spaţiul mallului consumat cu cuşti. Ci de faptul că “A fuma în mall NU e un drept”.

     Oricum, culmea e că în mall-ul cu pricina se poate fuma lejer. :) Nu au restricţii. Sau nu aveau acum ceva timp.

 • Reply
  Hurri
  16/02/2011 at 17:42

  La aparitia mall-urilor, ele aveau doar magazine cu diverse chestii. Apoi au inceput sa vanda mancare si bautura, iar mai tarziu antreprenorii si-au dat seama ca in cazul in care au si toalete la dispozitie, indivizii petrec mai mult timp la shopping/distractie si vanzarile cresc.

  Asadar cusca de care vorbesti, ca si toaleta de altfel, e un mod de adaptare la cerintele clientului si o tehnica prin care il tii cat de mult poti in mall-ul tau, asigurandu-i tot ce e necesar. Pentru ca un fumator prefera sa-si scurteze plimbarea printre magazine decat sa iasa la o tigara si sa revina. Iar asta ar scadea vanzarile.

 • Reply
  Oaki
  17/02/2011 at 14:28

  Custi din astea sunt peste tot in afara. Aparent sunt necesare de vreme ce au fost facute, stiind cata dependenta da fumatul.

  • Reply
   Mihai
   09/03/2011 at 16:22

   Asta e un foarte bun punct de vedere pentru existenta lor.Dar tot sunt de parere ca fumatul chiar ar trebui interzis in anumite locuri.

 • Reply
  Jalane
  17/02/2011 at 21:42

  Si eu am observat cusca de la Multiplex. Mi se pare penibil. Cat de disperat sa fii sa mergi acolo? Ii vedeam pe cate unii alergand intr-un suflet spre cusca aia… omg! Iti dai seama ca pe unii ii controleaza o tigara? In Mall nu e voie sa fumezi (minus locurile speciale si cafeneaua de la parter, Gloria Jean sau cum se cheama) dar nu stiu…ma gandesc ca un om echilibrat si normal la cap nu moare cateva ore fara o tigara.

 • Reply
  Mihai Ioan
  21/02/2011 at 15:05

  Amuzant, sunt de acord cu fumatul insa cred ca pot sa o faca si afara. Personal fumez, mai rar dar fumez. Insa am vazut un comentariu rautacios pe aici, totusi Ariel are dreptate.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează