România

Dam cu banii… ca avem multi infractori!

Azi la PROTV o stire absolut de tot…

Un caricaturist a bătut computerul la realizarea portretului robot

Omul bate softul! S-au convins de asta şi poliţiştii din Timiş după ce au făcut un test simplu: au pus unul lângă altul, două portrete ale aceluiaşi infractor.

Nu era logic? Adica eu, personal, nici nu-mi imaginam ca un calculator poate bate un profesionist… poate doar la viteza dar atat…

Nu era vorba aia… Cine e mai destept… omul sau calculatorul? Deocamdata omul caci calculatorul inca nu a facut alt calculator.

Ah, si din stire mai aflam ca s-au dat peste 100.000 euro pentru acest program minune… Din imagini seamana cu programul cu care ma jucam eu pe Windows ’95 acum fix 10 ani. Nu inteleg unde “fug” toti acesti bani… sau cine face calculele… clar nu e un calculator (ala n-ar fura mah…).

Si tot din stire mai aflam ca din 100 de infractori, programul a nimerit 9 portrete… foarte eficient, ce sa zic… Mai bine ar vinde programul ala de 2831938172 mii euro si ar angaja cativa caricaturist… ar fi mai ieftin si mai eficient.

Traiasca banii din Romania care “dispar” domne… dispar…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  since
  11/04/2007 at 19:48

  ..”vai de cap daca nu au picioare”..asta este bani se trag.. ;) infractori raman pe strada..

 • Reply
  Emma
  11/04/2007 at 20:06

  Normal ca un caricaturist a reusit sa redea mult mai bine chipul persoanei in cauza, chair si din descrieri. In primul si in primul rand pentru ca un caricaturist se specializeaza pe aceste “detalii”, ca sa zic asa, adica desenele sale se axeaza pe trasaturi duse la extrem, deci e normal sa stie sa le redea foarte bine. Apoi, o masinarie foloseste un cod strict si normal ca va genera o imagine aproximativa. Desigur ca o idee mult mai buna ar fi fost ca politia sa angajeze un caricaturist ori un portretist profesionist. Poate ca au motive sa nu faca asa, poate ca s-a ajuns la concluzia ca acesti oameni pot fi influentati sa mascheze identitatea infractorului, cine stie? Totusi, se face o risipa in felul asta. Mare pacat.

 • Reply
  Zeffy
  12/04/2007 at 06:25

  morala… traim in romania si mi se pare normal ce se intampla

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează