Filme

Deadpool nu-i filmul anului

Deadpool nu-i filmul anului

Aseară am fost la avanpremiera filmului Deadpool și, băi, s-ar râs în sală cu lacrimi… În hohote. Mă gândeam că poate nu prind eu toate glumele.

Deadpool îi un personaj Marvel, ca Vulverin și ceilalți. N-am avut niciodată treabă cu Marvel-ul, dar observ că îi un soi de love-brand, așa, are fani adevărați.

Per total, fiind un om care nu se prea uită la filme de acțiune, pot să spun că umorul din Deadpool este finuț și direct. Faptul că-i “direct” îl face să fie atipic. O dată la ceva timp personajul vorbește cu privitorul, fix când te aștepți mai puțin.

Glumele-s predominant stupide, pe alocuri porcoase, dar apar și vreo 3-4 glumițe sau pun-uri finuțe, gândite … care, recunosc, m-au făcut să râd.

Eu oricum am o problemă cu filmele care nu îmi pun neuronii să facă niște exerciții fizice. Iar Deadpool este fix genul de film la care stai și rumegi popcorn în timp ce râzi la glume cu pârțuri, ca atunci când erai în generală. Mă enervează și filmele lipsite de poveste… iar povestea Deadpool este mult prea previzibilă și clasică pentru Marvel.

În sală s-a râs, repet, în hohote… N-am mai auzit o sală așa amuzată. Parcă exagerat de amuzată. Am tot auzit că Deadpool ar fi filmul anului 2016. Ar fi de-a dreptul trist să fie așa. Serios, e un film pentru cei care mai au teme la matematică.

Recitesc tot ce-am scris și zici că-s un super-hater. Recunosc că m-am distrat la film. Mi-am relaxat neuronii, am rumegat popcorn și am supt dintr-un suc. Am admirat efectele speciale și sângele…

Apare în cinematografe curând. Cum ar spune americanii, e un film bun pentru a “ucide niște timp”. Deadpool nu-i filmul anului… deși are nota 9 din 10 pe IMDB (wuuut?!?!!).

Uite trailerul:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Radu Tanasescu
  09/02/2016 at 14:25

  Nici eu nu sunt impresionat de super eroi, eram cand nu intelegeam cum functioneaza lucrurile. Intradevar, n-am vazut filmul, dar daca are macar putin in comun cu alte productii Marvel atunci hraneste un concept gresit fixat in creierele noastre nu doar de super eroi, dar si de societate in general, care presupune ca unii oameni pur si simplu se nasc (sau ajung prin intermediul unor factori externi la care tu nu ai acces) mai buni decat altii.

  Deadpool, ca orice erou Marvel, nu a muncit pentru super puterile lui, si creaza impresia gresita ca pentru a fi un super erou trebuie ori sa te nasti asa, ori sa te faca o agentie guvernamentala asa (lucruri care s-au intamplat de 0 ori pana acum).

  Pe mine unul asta ma deranjeaza in toate filmele cu super eroi. Insufla mentalitatea fixa si gresita ca abilitatile unei persoane sunt “mostenite”, un dar primit, si nu rezultatul muncii. Din cauza asta cred ca multi oameni nu isi ating potentialul, e usor sa te plafonezi cand realizezi ca nu te-ai nascut cu super puteri. E mult mai greu, dar mult mai productiv, sa realizezi ca te poti imbunatati in orice arie, atata timp cat muncesti eficient in directia respectiva.

  Dar banuiesc ca trecand peste acest aspect e un film ok :) filmul anului probabil ca nu.

 • Reply
  Leo
  10/02/2016 at 12:06

  Nici nu-și propune să fie filmul anului. Are scopul de a fi un film fun, ușor, care să te facă să vi și la următorul. Da, va avea o continuare.

 • Reply
  Radu Tanasescu
  12/02/2016 at 12:39

  Ok, l-am si vazut intre timp si recunosc: nu-l inteleg. Brutalitatea e severa dar fara nici un scop, nu se incadreaza de loc in poveste, oamenii aia par sa poata suferi infinit dupa care revin la atitudinea normala. Personajele nu prea au adancime, nici macar Deadpool nu are, mai ales in momentul in care (nu va fi spoiler) afla ceva nasol despre toata treaba in care e implicat.

  Ce a fost promis vizavi de Deadpool a fost livrat, filmul ofera tot ce-a pretins ca o sa ofere, dar nimic mai mult in afara de violenta ilogica fara nici nu sens, si nu ma refer la scenele de lupta, ca alea au sens… am spus ca au sens?. Nu, n-au, toata lumea se opreste din scandal ca sa reflecte asupra ceva sau ca sa poarte o conversatie insignifianta in acel moment.

  E ca si cum vor sa se bata dar nu prea. Sunt inamici de moarte, dar nu chiar. Si desi se vaneaza unii pe altii de ani de zile, cand se gasesc nu par de loc interesati de scopul final de a se omora reciproc.

  WTF.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează