Ce mai creez

Ești rasist?

Am scos probabil cel mai “controversat” episod din seria BUCUREȘTENII – am primit de departe cel mai mult hate și cele mai ciudate reacții.

Am fost “acuzat” că e un video fake și “numai cu oameni din bula mea”. Și totodată că ar fi un video care mai degrabă face rău decât bine.

Eu n-o simt așa. Eu eram acolo, în fața lor, când îi întrebam dacă-s rasiști … și le vedeam reacțiile. Le vedeam modul de a “a-și luat timp de gândire” că nu știau să răspundă – asta pentru că nu-i mai întrebase nimeni așa ceva și … culmea, nici măcar ei nu se întrebaseră pe sine.

Adevărul este că nici eu nu m-am întrebat niciodată dacă-s rasist…

Tind să cred că e un mecanism “sănătos” adânc în noi, de protecție, care face ca “rasismul” de azi să fie atât de vast și puternic răspândit.

Am primit și hate de genul: “Dacă ești alb nu vei simți niciodată discriminarea, deci nu poți face un video despre așa ceva.”

Am încercat să port dialoguri cu cei ce mi-au dat aceste reacții negative – dar în 90% din cazuri n-am ajuns nicăieri. Adesea doar la înjurături primite.

Și surpriza cea mai mare, pentru mine, a fost să văd că deși videoul n-a luat multe comentarii și reacții pe sfântul YouTube, au apărut două locuri pe reddit unde a bubuit:

Aici sunt de citit multe comentarii.

Și apoi și aici.

Pentru cine nu a văzut încă episodul, iată-l aici:

Între timp am deschis iar Photoshop-ul după mai bine de 4-5 ani și mi-am amintit că pot să fac o groază de chestii faine în el cu experiența de acum mulți-mulți ani.

Așa că am încercat să fac niște thumbnail-uri mai drăguțe pentru toată seria. Click pe ele și te duc la video:

PS: mai vin 3 video-uri din acest nou sezon Bucureștenii. și deja am niște întrebări bombă pentru următoarele video-uri. muhaha. anunț filmarea pe contul meu de Instagram pentru cei ce vor să apară în video-uri.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Nicoleta
    21/10/2020 at 18:52

    Mi-a placut clipul, multumesc pentru link ;)

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează