Bălării

Eu uit! Remediu anti-uitare?

aaaMă simt ca un moş cu pierderi de memorie, jur! Cunosc nişte oameni şi apoi, după 2 săptămâni, fac iar cunoştinţă cu ei şi le zic: “Ariel, încântat!”, iar ei îmi zic: “Ne ştim!”.

Ăsta-i doar un exemplu. O păţesc mult mai des cu lucruri mai importante.

Acum 2 zile am jucat monopoly şi la fiecare rundă trebuia să-mi cumpăr casă (eu sunt novice la monopoly deci vă rog fără comentarii ciudate cu întrebări la care nu ştiu să răspund, ok?). Şi tot uitam! Aşa că am luat un pix şi mi-am scris pe mâini de multe ori: “CASĂ”.

Nici atunci nu mi-am amintit să-mi cumpăr casă la fiecare rundă. Mi-am scris în frunte ca să-mi amintească ceilalţi jucători – dar ce, îs ei proşti să-mi amintească să-mi pun eu case ca să-i bat mai tare? NU! Desigur că nu…

Şi uit, uit, uit. Am memorie de furnică. Şi scriu asta din 3 motive:

1. Ce remediu bun anti-uitare există în afară de pastilele alea placebo şi de “notarea în mobil cu alarmă”?

2. Vă rog, nu vă supăraţi pe mine dacă uit! Uit să vin la întâlniri, uit să vă sun, uit cum vă cheamă sau de unde vă ştiu. Pur şi simplu îmi ziceţi: “Idiotule, nu mai ştii că …” şi o să-mi amintesc (sper…).

3. Mâine când plec de acasă trebuie să iau cu mine 4 cărţi pe care trebuie să le dau în oraş. Şi o să uit sigur-sigur-sigur. Am scris şi aici şi mi-am pus şi alarmă în telefon.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Veverita
  14/03/2011 at 18:52

  Ahh, ma gandeam ca sunt singura care are probleme cu memoria:d…acum ma simt mai bine stiind ca mai sunt si altii care uita :D

 • Reply
  Pisica Roz
  14/03/2011 at 22:46

  Daca-l găsesști, să-mi spui și mie! =))

 • Reply
  hahah
  15/03/2011 at 00:21

  nu mai stiu unde am citit,dar daca scri mereu(gen agenda ) lucrurile importantante ,ce ai de facut ,unde ai de mers,si le citesti chiar si dupa ce le ai facut ..memoria s ar imbunatati,anyway..mananca sanatos nu fuma,nu te droga,si bea o ceasca de cafea pe zi

  • Reply
   Ariel
   15/03/2011 at 00:30

   Cafea nu beau, dar ceai da. :) Şiiii nu ştiu unde ai citit dar, da, posibil să fie adevărat… dar costă timp. Şi cred că aş uita să-mi scriu despre tot ce am de făcut şi aş uita apoi să mă uit în agendă la tot ce-am scris. :))

 • Reply
  Florin
  15/03/2011 at 00:24

  ascolecitin, iau eu 3-4 pe zi ca sa invatz pt bac si daca vad un numar de telefon il tin minte o saptamana :)) ce-i drept, n-am avut niciodata probleme cu memoria, dar zic asa!
  in rest, cred ca ai probleme cu atentia si cu concentrarea, de fapt uiti pentru ca esti in letargie, cel putin asa cred eu.
  Daca iti exersezi atentia si concentrarea nu cred ca vei mai avea probleme. Eu fac o singura activitate odata cand vreau sa fiu atent si imi merge de minune, imi simt creierul mai activ.

  • Reply
   Ariel
   15/03/2011 at 00:30

   Nu zici rău, cred că ai dreptate în ceea ce mă priveşte. Eu n-aş lua pastile pentru aşa ceva. În general nu vreau să mai iau pastile… Deci clar n-aş lua pentru memorie…

 • Reply
  docica
  15/03/2011 at 14:19

  exista o carte cu exercitii de memorie. nu-ti trebuie medicamente si nici remedii minune, dar trebuie sa muncesti! sa depui efort. adica trebuie sa exersezi continuu, ca la matematica (pt. a invata o teorema trebuie sa rezolvi 100 de probleme). te poate ajuta Vlad Grigorescu (ziceai intr-un articol ca il cunosti).

  • Reply
   Ariel
   15/03/2011 at 14:51

   Îl cunosc dar mi-i frică de el pentru că mi-a zis că ştie ce gândesc! :D

 • Reply
  cony
  18/03/2011 at 10:32

  Eu nu uit. In schimb am cunostinte care uita multe lucruri si e frustrant sa ii vorbesti despre ceva, sa astepti o reactie si el sa nu aiba habar la ce te referi.
  Una dintre explicatii este ca nu te odihnesti probabil destul si atunci creierul nu are timp sa se refaca indeajuns.

 • Reply
  Ramona
  25/03/2011 at 23:40

  Te rooog,cand gasesti remediul la asta fa un post si zi-mi si mie remediul:D
  Eu am doar 16 ani si deja am probleme cu memoria-nu pot sa ma concentrez doar pe un singur lucru,sunt multi-tasking

  Aaah,si deocamdata folosesc sticky notes,le lipesc pe tot ce e la vedere

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează