Bălării

Îmi vine să fac conținut video

Îmi vine să fac conținut video

Știu că am nasul foarte mare și nu-s un arătos, dar cu toate astea îmi vine să creez conținut video. De vreo 2-3 luni mă uit la tot mai mult content video pe internet. Și când colega de apartament deschide (nu știu de ce) televizorul din sufragerie (nu știu de ce avem unul?) parcă automat îi zic: “Închide-l, că mă irită.”

Nu mai suport să aud niciun canal de știri. Nu mai urmăresc nicio emisiune care este la TV. Nici la filme nu mă uit la TV.

Acum o lună Codin – omul care acum ceva ani făcea Robotzi (cunoscut și sub pseudonimul Iobagg) a pornit o “emisiune matinală” cu colega sa de apartament, Ramo. Au numit-o “La cafea” și de luni până vineri sunt live, la ora 9, vreme de 30 de minute.

Nu i-am urmărit zilnic live, uneori mă trezesc după ora 9, dar ceea ce am observat este că mă uit la înregistrările pe care le-am ratat pentru că sunt interesante. Îmi beau cafeaua și mănânc micul dejun și mă uit la ei … Îmi place. Îmi face plăcere.

Vineri și azi au vorbit despre YouTube și cum să faci content video pentru YouTube. Chiar era un subiect care mă interesa. M-au captivat. Alteori vorbesc despre cărți faine pe care le citesc și ce lucruri faine au descoperit.

Totul este piperat cu momente de “Woohoo, Gigel53 ne-a dat subscribe!” sau “MirceaNinja ne-a dat un euro și ne întreabă ce părere avem despre…”.

Mie mi se pare uimitor că în doar o lună de la lansarea emisiunii au convins sute de oameni (sau sunt peste o mie live?) să se uite la ei la ora 9 dimineața. Ca să nu spun că în fiecare dimineață sunt oameni care se abonează (4.99 euro abonarea pe o lună) la canalul lor de Twitch și care le dau donații + mesaje.

Eu nu zic că s-au îmbogățit. Nu cred că s-au îmbogățit și nu cred că se vor îmbogăți curând… dar vreau să subliniez faptul că publicul îi place așa mult că în fiecare dimineață se fac donații, vibe-ul este pozitiv și conținutul este de calitate. Și calitatea îi tot mai bună.

În 2010 am încercat pentru prima dată să fac un vlog. Mi-este jenă de video-urile care mi-au ieșit atunci … Uite aici un exemplu: Conștient vs Subconștient – 23 octombrie 2010

După vreo 5 video-uri de genul ăsta (m-am oprit prin ianuarie 2011) mi-am dat seama că este MULT de muncă pentru a face content-video. Iar eu în 2011 făceam multe lucruri care mă pasionau mai mult decât să mă chinui să editez video-uri filmate HD pe un laptop care mai avea puțin și exploda.

Deci “din cauza” tehnologiei pe care o avem am renunțat.

În 2012 mi-am luat un MacBook Pro și ceva m-a făcut să mă apuc iar de video-uri. Nu era ceva serios, programat, ci filmam ce venea, când venea, cum venea.

Uite un alt exemplu cu care mi-este jenă – Binterviu cu Eden (sora mea mai mica) – 30 mai 2012

Comunitatea de pe YouTube era foarte diferită de oamenii care îmi citeau blogul – media de vârstă era alta. În scurt timp am început să primesc comentarii la videouri, e-mailuri, add-uri pe Facebook – 90% din public era format din copilași mici-mici.

Dar aveam susținere maximă.

Cu toate astea nu m-am ținut de treabă … Tribul era mai interesant. Voiam să scriu o carte. Blogginul era mai rapid și nu necesita editare video.

La începutul lui 2014 am ajuns să filmez niște interviuri cu oameni care fac treabă pe internet. Fiecare video era de 20 de minute. Din păcate proiectul s-a oprit în vara lui 2014 și multe episoade faine n-au ajuns niciodată pe YouTube deși le filmasem.

Aici este toată arhiva. Unele episoade sunt foarte bune și sunt mândru de ele, altele sunt slabe.

Episodul preferat este cel cu Bogdan – 9 martie 2014

Dar cel mai muncit a fost cel despre Instagram – 14 aprilie 2014

În toți anii ce-au trecut am cochetat cu zona video. Și este cert că zona asta de video pe internet este viitorul. Nu-i un secret faptul că conținutul video are succes în general – în fond, uite ce a făcut televizorul în ultimii zeci de ani… a manipulat și a revoluționat – a făcut bune și rele într-un mod neașteptat de fain și rapid.

Faptul că “televiziunea” se mută pe internet este un pas firesc…

Revenind: Îmi vine să fac conținut video. Pentru că-mi place. Și pentru că se pot face chestii geniale. Trebuie să-mi cumpăr un PC pe care să pot face editare video. MacBook Air-ul meu din 2013 nu face față, din păcate.

Să vedem…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Anonim
  16/02/2015 at 19:38

  Nu are legatura cu articolul si nici nu vreau sa sune rautacios, dar.. Corina nu s-a saturat sa te referi la ea ca “tipa cu care te-ai mutat” sau “colega de apartament”? Suna cam sec tinand cont ca e vorba de persoana cu care ai o relatie serioasa (de dragoste, teoretic) de cativa ani.

  • Reply
   Ariel
   16/02/2015 at 23:59

   ba da, s-a saturat…

 • Reply
  Dragos
  17/02/2015 at 08:28

  O idee de continut video usor de realizat si probabil cu priza de vreme ce te invarti deja intr-o astfel de comunitate: BikeTube.

 • Reply
  Am început filmările - Ariel Constantinof Blog
  22/02/2015 at 19:19

  […] Ziceam acum câteva zile că mă tot gândesc să fac content video – în mare pentru că-mi face plăcere și simt că pot produce ceva fain. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează