Interesant

Iubesc omul care a inventat termopanul!

Iubesc omul care a inventat termopanul!Azi dimineaţă la 7:54 am fost trezit într-un mod brutal de nişte cetăţeni ce s-au pus pe tăiat cu flexu’ ceva ţevi, aşa, în spatele blocului… N-aveau somn?! Cine naiba taie ţevi marţi la 8 dimineaţa când eu dorm precum un prunc?

Am fost foarte nervos pe moment. Am scos capul pe geamul deja deschis şi am ţipat, pentru prima dată în viaţa mea: “Breeee, eşti retardat?“. Nu, nu mă mândresc cu ceea ce am făcut, dar … sunt sincer şi recunosc: am acţionat ca un român la alţi români – şi asta doar pentru că m-am gândit că n-are sens să sun la poliţie să anunţ că oamenii fac o gălăgie incredibilă aşa matinal. Mi-ar fi râs în faţă probabil…

Ş-atunci bunul Dumnezeu a dat naştere inventatorului termopanelor! Vai, ce om deştept! Am închis termopanul şi … linişte!

Pentru mine termopanul e o invenţie incredibilă. Stau pe un bulivard pe care tramvaiele trec pân’ la 12 noaptea şi repornesc la 5 dimineaţa. Să nu mai zic de maşini: sunt mereu acolo! Iar noaptea scuterişii îşi încing motoarele şi stau pe o roată făcând o gălăgie suuuuuper enervantă. Termopanul e salvator.

Făcând un mic research despre termopane am aflat că se pot recicla! Ba mai mult de atât, avem în Românica noastră o firmă ce face asta deja de ceva timp!

Un termopan poate să fie reciclat de până la 7 ori! Şi calitatea rămâne aceaşi!

Deci avem un termopan în casă… Anii trec, vrem să renovăm, dăm termopanul la reciclare. Termopanul se întoarce ca nou. Astfel viaţa unui termopan poate dura mulţi-mulţi-mulţi ani. Ei zic că aproximativ 50. Dar eu nu cred că un termopan se uzează după doar 7 ani… Dar nu ştiu eu d-astea.

Aşadar, bravos Gealan!

Nu numai că termopanele sunt super-eficiente, dar pot fi şi reciclate uşor.

Uite şi schema de reciclare mai jos. Eu-s fascinat de ea.

Şi apropos de Gealan – vedeţi că au şi un concurs pe Facebook cu premii drăguţe.

Ah, ce bine că mai există şi firme responsabile, drăguţe, “sociabile”. :)

Circuit de reciclare al termopanului


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Adi
  06/09/2011 at 18:13

  1. ora 8 in timpul saptamanii pare rezonabil pt inceperea lucrului. mai deranjant este cand pe unii ii apuca harnicia la ore similare sambata ori duminica. desi recunosc ca si eu as fi fost usor deranjat in locul tau

  2. “am acţionat ca un român la alţi români” – but u’re special dude, c’mon, scuza asta nu se pune!

  3. mdeah. termopanele tale-s bune. ale mele… ciuciu. se aud prin ele si cainii care latra afara, darmite flexu’ taind teava :((

  4. numa’ un moş ar fi deranjat de zgomotul strazii, ariel :p

  • Reply
   Mihai
   09/09/2011 at 15:29

   1.Te inteleg cu sambata si duminica…Si mai nasol cand ii apuca batutul de cuie pe la 4 dimineata.

   4. Cateodata ai nevoie de liniste pentru a-ti pune in ordine gandurile.Te-ai gandit la treaba asta. Sau poate ca noaptea ar fi misto sa adormi fara zgomot de rateuri de motociclete in creieri.

 • Reply
  Gigi
  12/04/2012 at 10:13

  Probabil că ai unele de înaltă calitate. Au și sticlă antifonică?
  Puține sunt alea prin care nu pătrunde niciun zgomot, chiar extrem de puține.

 • Reply
  memet
  18/11/2014 at 19:56

  Daca dormi la ora 8 tu ai o problema la ora aia trebuia sa fi la munca …fara suparare ./

 • Reply
  Reparatii Termopane
  07/04/2015 at 21:11

  Gealan este intr-adevar o firma ok, totusi puteti merge si pe marci ca: “Rehau”, “Weiss”, “Wintech”, sunt destul de rezistente si raportul pret-calitate este unul bun.
  Insa de cele mai multe ori romanii nostrii nu tin cont de calitate in detrimentul pretului asa ca sintaxa “termopane ieftine” a devenit destul de interogate pe google. Din aceasta cauza ne vin si foarte multe solicitari pe “service” :)
  O seara faina!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează