Interesant

Boxă de apartament

13575823_10210146448363556_2912348165166181060_o

Acum aproape o lună mi-a sunat telefonul:

“Salutare, Ariel, vrem să-ți trimitem ceva fain, să testezi!”

Uneori, ca blogger, mai primești produse “în teste”. La aceste teste nu te obligă nimeni să zici doar lucruri de bine – ideea este tocmai aceea că testezi cum vrei tu produsul și spui exact ce crezi despre el.

“Hmm… ok, despre ce e vorba?”, zic curios.

“Ar fi vorba de o boxă portabi …” – și aici îl întrerup pe cel din telefon și zic: “PERFECT, pentru că boxa mea portabilă, cumpărată acum 3 ani, tocmai s-a stricat săptămâna trecută!”

“Este o boxă portabilă, dar vezi că nu-i mică-mică, e puțin mai mare, este de apartament…”, îmi zice.

De “boxă de apartament” nu mai auzisem niciodată, recunosc. Dar mi-am imaginat că-i genul de boxă portabilă mai mare, genul care poate fi luată în vacanțe, genul care poate genera o petrecere în camera de hotel …

“Sună bine … oricum boxa mea era cam mică și voiam ceva mai mare. Chiar urmează să-mi cumpăr una nouă. Deci da, cum facem?”

“Dacă ești de acord, îți trimitem boxa și te joci cu ea, vezi dacă-ți place, le spui oamenilor de pe internet dacă-i faină sau nu … vezi tu.”

“SUPER! Ok!”

Două zile mai târziu m-am trezit cu boxa acasă. Curierul se chinuise s-o aducă până în fața ușii. Cutia era gigantică și avea vreo 15 kilograme (în cutie).


Am băgat cutia în casă și am început s-o compar ochiometric cu alte obiecte din sufragerie. Televizorul cu tub al proprietarului, pe care-l deschis de vreo 3-4 ori pe an, era mai mic decât cutia primită.

Paranteză: de vreo lună și ceva blocul în care stau este în renovare. De la 8 dimineața până la 6 seara, zilnic, excepție făcând ziua de duminică, se lucrează intens. Bormașini, muncitori gălăgioși și manele de la parter (de la o boxă mică, portabilă) – ăsta-i rezumatul audio.

Cu entuziasm maxim, pe fundal de bormașină, am început să despachetez cutia imensă. Mi-am zis că-i momentul perfect să fac niște educație muzicală celor ce tencuiesc la geamul meu și care, uneori, mai bat ca să-mi zică una-alta sau ca să-mi ceară un pahar cu apă.

Regret că nu m-am filmat chinuindu-mă să scot boxa din cutie. Recunosc că m-am străduit oleacă. Am făcut puțină ordine pe birou împingând totul într-o parte și, ta-dam, doamne, ce mare-i boxa!

13662415_10210366029452946_1149672791_o

Am început să sap prin cutie și am găsit o mică telecomandă, bateriile aferente și tot felul de lucruri mai puțin interesante pentru cineva entuziasmat ca mine.

Am băgat boxa în priză, am băgat cablul de la iPhone în USB-ul din spatele boxei și i-am dat la maxim.

A fost satisfăcător, dar auzisem că există un buton de “extra bass”. Am găsit butonul, l-am apăsat, am ales cea-mai-cu-bass piesă și … ta-dam … educație muzicală pentru muncitorii de la geam, cu tremurici de bass în tot blocul.

Am dat vreo 2 piese la-aproape-maxim și m-am speriat de cât de tare se clătina biroul pe care stătea boxa. Așa că, sincer, nu știu care-i maximul boxei nici până în ziua de azi, căci n-am apucat s-o dau niciodată cu adevărat la maxim.

13833041_10210366029372944_590975906_o

Deci cum este boxa Sony GTK-XB7?

1. Trebuie să spun că-i foarte mare.

Nu cred că se potrivește în orice apartament. Ai nevoie de o sufragerie încăpătoare ca să se integreze bine, vizual. Dimensiunea boxei este de 33 x 65 x 34 cm.

2. Când mi s-a spus că-i “portabilă” este evident că m-am gândit la o boxă ce funcționează fără priză.

De fapt, portabilitatea este dată de ușurința cu care boxa poate fi transportată. Este necesar un singur cablu de curent și cam atât. În plus, boxa are mânere, ceea ce o face foarte cool și ușor de cărat … Era, însă, mult mai cool dacă boxa funcționa nebăgată în priză, prin ceva acumulator, în timp ce era ținută de mânere … aș fi folosit-o la niște marșuri pe bicicletă. :)

3. Calitatea sonorului este decentă.

Nu pot să laud calitatea sonorului pentru că eu, în general, folosesc un 2.1 care m-a costat 400 de lei. Deci ceva relativ “ieftin”. Efectul de 2.1, cu sonor ce vine din mai multe părți, este foarte fain. Aș zice că la “calitate audio” sistemul meu 2.1 este puțin peste acest Sony GTK-XB7. Dar la nivel de bass cred că boxa asta nu are competitor. Mai ales odată ce apeși butonul de “Extra bass”.

4. Luminile, stroboscopul și ușurința cu care poți să transformi o încăpere într-o discotecă

… asta-i magia acestei invenții de la Sony. Nu mai ai nevoie de 10 fire, 3 boxe, 5 CD-uri sau un laptop, un disco-ball, niște lumini colorate etc. Ai nevoie doar de boxa asta și o priză. În rest: toată lumea se poate conecta la boxă prin USB sau Bluetooth, ceea ce deja reprezintă un mare plus. Iar într-o cameră în care becurile nu-s aprinse, luminile colorate și stroboscopul boxei au acel efect de discotecă care, cumva, cred că încinge atmosfera. Știu că la ultimul revelion la care am fost mi-am adus laptopul ca să-l conectez la un sistem audio. Gata cu lanternele de la telefon pe post de stroboscop. :)

Momentan am dus boxa la birou, căci îi tare încăpător și uneori mai punem muzică sau dăm mici petreceri. Acolo se bucură mai mulți oameni de ea decât mă bucur eu de ea acasă. Pentru apartamentul meu aș zice că-i prea puternică și o irosesc.

Acum are dublu rol: îmi ține picioarele și face din birou discotecă.

Este cert că la următoarele petreceri de casă sau de apartament boxa asta o să fie personaj principal.

Pentru un review tehnic complet vă recomand postarea lui Radu, care-i mai priceput la gadgeturi ca mine.

13495089_10210155396267248_2090748708633479523_n


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Joie Negru
  25/07/2016 at 21:13

  E ceva cam maricica, asa-i. Daca vrei sa asculti urgent o piesa, banuiesc ca are sens sa nu te mai chinui cu prea multe fire, desi a baga ceva in priza si apoi in usb, nu-mi pare nimic modernizat. Sunt curios cum merge prin Bluetooth, daca pierde semnalul sau ceva…

  • Reply
   Ariel
   26/07/2016 at 10:48

   Eu m-am plimbat toată casa cu telefonul mobil conectat la boxă și nu s-a pierdut semnalul. Ce am observat, însă, a fost că s-a desincronizat imaginea (YouTube) de sonor (boxă) … asta când eu eram prin bucătărie.

 • Reply
  Dragos
  26/07/2016 at 08:23

  Maricica. Se poate testa undeva? Adica, ma gandesc la un showroom.

  • Reply
   Ariel
   26/07/2016 at 10:49

   probabil că deja poate fi găsită în magazinele de electro-thingies. nu am idee de un showroom anume în care este, din păcate… :(

   dacă vrei, hai la birou, haha.

 • Reply
  TRB
  26/07/2016 at 11:28

  Vezi ca al tau sistem de acasa este 2.1, 2 sateliti si un subwoofer :)

  • Reply
   Ariel
   26/07/2016 at 12:09

   Ai dreptate. 2.1. Wow, dar unde le-ai gasit?

  Vezi alte comentarii:

  Comentează