Bălării

La ridicat de pasaport

M-am dus sa-mi fac pasaportul ca sa pot pleca intr-o tara mai calda… l-am facut si a ramas sa ma duc pe data de 4 iunie sa-l ridic. Ca un copil istet ce sunt am uitat sa ma duc sa-l ridic pe 4 asa ca m-am dus azi… pe 6.

Ajung acolo si intreb politistul din usa: “Nu va suparati, pentru ridicari de pasapoarte?”.
El raspunde: “Uite acolo.”

Acolo era o coada de peste 30 de oameni … coada ca sa ridici un pasaport? Cat poate sa dureze sa iei un pasaport?

Ii zic: “Pai la coada aia nu se sta doar pentru ridicare de pasaport, nu? La mine dureaza putin. Tot acolo tre sa stau?”
El: “Dar ce crezi, ca te duci in fata pentru ca esti pe rotile?”

I-am zambit si m-am dus spre coada. In drum spre coada observa ca programul era impartit in 2 parti mari si late: Buletine si pasapoarte.

Apoi, ca sa faci pasaportul trebuia sa vii intr-o anume zi la o anume ora… ca sa-l ridici trebuia sa vii in alta zi la alta ora. Eh, dupa ce am studiat indelung programul am realizat ca nu este momentul de ridicari de pasapoarte…

CE fac, ce fac? E 9 dimineata… ma intorc acasa cu coada intre picioare? IMI VREAU PASAPORTUL.

Telefonez undeva si mi se da o indicatie de valoare: “Du-te langa politistul de acolo si te va chema cineva inauntru.”

Ma duc inapoi la politist si ma intreaba: “Acuma ce mai vrei?”

“Astept pe cineva.”

“Pe cine?”

“Sincer? Nici eu nu stiu…”

“Aaaa, ai pile, ah? Daca vad ca-ti da pasaportul *a amenintat aici dar nu mai stiu exact cum*

Nu trec 10 secunde si: “Domnul Constantinof?”

Uh, ce repede ocolisem toata coada aia si ce repede reusisem sa le refac programul de eliberat pasapoarte! (Bine nu eu… dar pentru mine).

Ma cheama inauntru si ma intreaba ce vreau. Explic ca trebuie sa-mi ridic pasaportul si-mi zice sa astept putin. Dupa mai putin de 2 minute (pe ceas) si 2 semnaturi ies de acolo cu pasaportul in mana.

Politistul: “Ti l-a dat?”
Eu: “Absolut!”
El: “Bravo.”

Ideea e ca se poate… numai ca acolo se formeaza coada aia infecta pentru ca in loc sa munceasca cele 3 femei de acolo… ele stau si beau ceai si barfesc! Nu le pasa.

Pilele sunt bune… nu sunt rele. Decat rareori…

PS: In poza desigur ca arat ca o mumie netunsa. La granita ma vor pune de fiecare data sa-mi dau jos ochelarii si sa-mi ridic parul astfel incat sa seman cu poza.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  deea
  07/06/2008 at 10:09

  haha :)) i wanna see it :D

 • Reply
  bif_crov
  07/06/2008 at 15:19

  Draga Ariel,daca te duceai de la bun inceput in timpul programului de ridicare pasapoarte,nu mai stateai nici la coada si nici nu trebuia sa apelezi la “pile”.Trebuia doar sa nimeresti intr-o zi si o ora cand incepea sa ploua,asa cum am nimerit eu.Cand am intrat nu era absolut nimeni inafara de doamna care elibera pasapoartele.Si eu, ca si tine nu am fost la data stabilita, ci a doua zi.Asta noroc!

 • Reply
  Teo
  07/06/2008 at 21:13

  Right..nu te plange.Eu in poza am iesit..sleepy..sau on drugs(depinde cum vrei sa o iei).Dar de obicei la vama trebuie sa inchid ochii si sa ridic barbia ca sa nu se mai uite urat la mine politistul.Dar iesitul aiurea in poza e "specialitatea" biroului de pasapoarte,deci nu te mira:P

 • Reply
  dheo
  07/06/2008 at 22:16

  Bine ca ai putut sa te descurci! ;)

 • Reply
  Andrei C
  10/06/2008 at 16:52

  Ai rezolvat treaba exact dupa mentalitatea romanasului (nesimtit) si te mai si lauzi. Calatorie sprancenata spre tari mai calde… sa stii ca acolo de obicei se cam respecta orarele de lucru si nu prea ai pe cine sa suni, s-ar putea sa nu-ti placa…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează