Bălării

Leapsa: Muzica veche romaneasca

Swamp imi arunca o leapsa (doamne de cat timp n-am mai primit una) despre ce muzica romaneasca ascultam eu cand eram mic… sau “muzica veche romaneasca”.

Cand eram mic stateam prost la categoria muzica. Nu era cum este acuma… sa ma duc cu mp3-ul in urechi la scoala sau sa-mi pun un CD la o combina. Nu ascultam muzica. Nu aveam ceva preferat. Prima data cand am inceput sa “ascult” ceva cu adevarat a fost atunci cand s-a lansat albumul lui Eminem, “Without me”. Asta se intampla prin 2002. Imi amintesc ca a fost si primul meu an de internet. Atunci atinsesem eu net-ul pentru prima data cred. Imi amintesc ca reusisem chiar sa prind videoclipul pe MSN.com… sau asa ceva… si eram super-entuziasmat. Problema era ca mergeau 2 secunde de videoclip la 10 minute de asteptat.

Muzica romaneasca… pfs. Nu ascultam dar stiu ca pe atunci erau hituri chestii precum “Valahia”?

Ce vremuri!

Sau aia cu … “Plec pa-pa la mare”?

Class exista in 2002? Stiu ca la un moment dat imi placea o melodie de la Class.

Whatever, eu si muzica romaneasca “veche” nu suntem prea buni prieteni… Dau mai departe leapsa catre: Gramo (raspundeti amandoi impreuna si deodata, va rog!), Buddha (zi-ne, ai fost rapper de mic?) si … Teo (pace :) )


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Jalane
  28/09/2008 at 19:10

  Mh…n-ai prins “perioada de aur” cu inceputurile muzicii romanesti. Adik ai prins dar erai cam mic ca sa fii interested. Nici eu nu eram mult mai mare dar oricum. Genius (ciocolata, macho man…) erau in voga, evident Andre, valahia, dupa cum ai zis, exotic, Class (prima data cand am auzit de ei si i-am vazut in concert aveam vreo 10 ani, deci cam ’97) si alte trupe care acum ni se par penibile (nu mai vb de video-uri!!), privind retrospectiv, dar care atunci erau noutati pentru tineri :)

 • Reply
  Ariel
  28/09/2008 at 19:13

  Ah, ANDRE! OMG, imi placeau =)) oki, ma fac de ras…

 • Reply
  Jalane
  28/09/2008 at 19:56

  Hai mai, cui nu ii placeau?? Eu am si autograf de la ele!!! =))

 • Reply
  Viki
  29/09/2008 at 00:54

  Da, ce sa zic. Acum ca sunt in Finlanda, am torrentat "Top 200 Romanian Dance Songs" si ce sa zic, erau chestii care m-au transportat in tara nostalgiei. Au inclus toate enumerate de Jalane ceva mai sus. Desi tin minte vremea cand erau hit-uri (si colegii nu ascultau alrceva), tin minte de asemenea ca prima caseta cu Manowar l-am primit si ascultat cand am avut 8 ani, urmat repede de albumul Fear of the Dark de la Iron Maiden, deci nu pot spune ca m-au fascinat inceputurile muzicii romanesti… desi trebuie sa-mi scot palaria fata de cei de la Phoenix, Iris si alti clasici ai stilului.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează