Interesant

Lupta României cu corupția – documentar Al Jazeera

Screen Shot 2015-11-13 at 4.14.10 PM

Al Jazeera a făcut un documentar de 25 de minute despre lupta României cu corupția. Un documentar bun de tot, care include întâmplările din ultima perioadă – adică Iohannis președinte, casele lui Iohannis, Ponta, defrișarea, scandaluri moderne.

M-am uitat la documentar și m-am simțit ca în Coreea de Nord. Adică parcă mă uitam eu la un documentar despre Coreea de Nord. Îmi venea să râd și să plâng în același timp de ceea ce vedeam în documentar.

Mă uitam la modul în care diverși angajați ai statului (sus-puși) vorbeau engleză cu reporterul Al Jazeera și nu-mi venea să cred că ziceau ce ziceau.

Corupția din România este gigantică. Și aveam impresia că eu, printre alți oameni, sunt conștient de asta. Dar acum, văzând acest documentar despre România cumva “din afară” mi se pare că suntem afundați în căcat până în gât… și mai rău nu se poate!

Recomand documentarul. El vine și cu un text de găsit aici.

În articol apare o fotografie făcută de reporteul Al Jazeera în față la DNA cu bicicliștii care au venit să “sărbătorească” arestarea lui Sorin Oprescu. Eram și eu acolo atunci. Păcat că din articol reiese că bicicliștii protestau impotriva arestării lui Sorin. Noi doar ne bucuram de justiție.

Ah, și ca să fie treaba completă… Tot ieri, după ce am văzut documentarul, am citit despre casele lui Iohannis o investigație făcută de RISE. Dumnezeule mare… E de citit. (scris în august 2015, dar updatat)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    AlG
    16/11/2015 at 16:50

    Pentru calibrul la care ma asteptam sa fie facut acest mic documentar jurnalistic, sunt cu totul dezamagit. Adevarul doare si este urant, dar ne-am obijnuit. Face parte din viata noastra de zi cu zi sa vedem paduri furate, fonduri deturnate, sosele neterminate, samdp. Documentarul asta este superficial si nu contureaza problema reala. Coruptia si furtul este coordonat de departe, nu de politicientii burtosi, slinosi romani, ci de cei europeni. Asa cum tara cu cea mai mare resursa de diamante are una dintre cele mai sarace si bolnave populatii din lume, Romania este cea mai saraca si bolnava tara din Europa. DNA nu este acel erou de care avem nevoie, dar poate deveni, desi SRI si DNA, si RomSilva , toti au un manager, care vine dintr-un partid, ce face lobby pentru o corporatie dintr-o tara ce pretinde drepturi pe resursele Romaniei datorita acordurilor semnate la nivel European, pentru liberalizarea pietelor in conditiile presinilor de privatizare pana in maduva, presiuni de reforme si restrictii, provenite evident de la aceleasi corporatii si aceeasi UE ce doreste o piata libera. In Romania piata este libera de productie, si plina de consum. Stiam asta inainte sa vrem in UE, nu?

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează