Interesant

Mi-am trimis o scrisoare din trecut. A ajuns azi, de ziua mea. :)

Mi-am trimis o scrisoare din trecut. A ajuns azi, de ziua mea. :)

Mi-am trimis o scrisoare din trecut. În fine, un e-mail mai exact. În 20 iunie 2012 descopeream un site și-mi scriam un e-mail pentru mine, cel din viitor. Nu știam dacă site-ul va mai funcționa și mailul chiar avea să se trimită. Am și scris atunci despre cum a fost să-mi redactez scrisoarea.

Azi a ajuns. Azi, de ziua mea. Uitasem complet că am făcut asta. Am fost uimit să văd un e-mail azi cu titlul “O scrisoare din 20 iunie 2012” de la … mine pentru mine.

Am fost drastic de sincer în ce mi-am scris și mi-am promis că o voi face publică. Așa că uite aici, tot:


O scrisoare din 20 iunie 2012, miercuri, ora 10:39

Dragă tu, Ariele,

Iată, m-am hotărât, aici, de la 21 de ani, să-ţi scriu pentru când o să împlineşti 26 de ani. Adică sub 5 ani distanţă. Doamne, cât timp! Mă iau emoţiile când mă gândesc că voi deschide acest mail. Mă va băga în depresie! Sau sper că nu. Cert e că trebuie să-mi promit că-l voi face public. Trebuie. Pe blogul ăla pe care încă o să-l am. Sau tu, Ariel, îl ai încă… da? Îl ai? arielu.ro îi zice. Sper că nu l-ai închis, idiotule!

M-am hotărât să-ţi scriu ca să observi cât poţi să te schimbi şi cât poţi să creşti în 5 ani de zile.

Încă stai cu mama şi tata. Stai în sufragerie. Sper că te-ai mutat acum, dă-o dracului de treabă… Dacă nu, eşti un cretin.

Nu eşti angajat, dar ai Tribul. Ai vreo 2 curieri care lucrează zilnic şi o medie de 4 livrări pe zi. Nu prea faci bani, dar e bine, merge, aşa, încet-încet.

Pe lângă asta te ocupi de Motivonti.ro. Sper că-l mai ai! Acum câteva zile te-a contactat UPC (compania aia mare care distribuie cablu TV, net şi telefonie fixă) şi ţi-au cerut să le ţii nişte workshopuri de creativitate şi dezvoltare personală pentru angajaţi. E vorba de o mare-mare-imensă oportunitate. Ai putea face mulţi bani şi ai putea învăţa multe d-aici.

Totodată ai de a face cu INTACT. Eşti ambasador la ei. You have mixed feelings about it. Pe de-o parte ţi se pare că-i o altă oportunitate imensă, dar pe de altă parte nu ţi se pare moral să faci parte din ceva atât de negativ. Căci da, se zice despre INTACT că face multe măgării. De câteva ştii şi tu. Dar n-ai ce face, ai un contract semnat. Te pot da în judecată dacă zici ceva greşit.

Te trezeşti pe la 9-10, te culci după două noaptea, te joci uneori League Of Legends, nu scrii prea des pe blogul personal, dar scrii des pe Motivonti. Ai jumătate de carte scrisă… Şi vrei s-o publici curând.

Mergi pe bicicletă zilnic. E singura ta metodă de a te transporta. Începi să faci burtă şi nu-ti place. Ai dreaduri din 13 august 2008 şi acum două zile a fost prima dată când ţi le-ai reparat pe bune. Sunt strânse, te doare capul de la ele. Wow, cum o să fie dreadurile peste 5 ani?! O să mai fie? Sper că da, idiotule!

În rest… eşti bine. Şi fericit, cred.

Dar sper că azi eşti şi mai fericit pentru că citeşti acest mail şi-ţi dai seama că ai crescut MULT.

Te iubesc, mă. Ai grijă de tine.


E ciudat. E tare ciudat. Dar, până să ajungă acest e-mail azi la mine, aveam o viziune relativ “negativă” despre ziua mea. Clasicul: “A mai trecut un an.” Dar odată cu mailul ăsta … Mi-am revenit.

PS: Chiar n-am editat nimic din scrisoare. Asta-i toată.

PS2: Oare ar trebui acum să-mi mai scriu o scrisoare? :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Adrian
  24/01/2017 at 16:02

  Felicitări și merci pentur idee :) pe mine m-ai făcut să-mi trimit pentru mine ăla la 33.

  Așa că da, trimite-ți încă una. Pentru la 30 de ani. Atunci sigur o să fie depresie mai mare decât la 31 și o să ai nevoie de ceva să ‘cheer you up’.

 • Reply
  Mihai
  24/01/2017 at 16:16

  Haaa. Tare! Ar fi bun si un raspuns :)

 • Reply
  Andrei
  24/01/2017 at 16:32

  Haha, in urma articolului tau de acum 5 ani mi-am scris si eu un email, dar sincer nu mai stiu daca am setat tot 5 ani. Oricum uitasem, nici nu mai stiu ce mi-am scris. Poate va veni si la mine in aprilie… Eu zic sa continui, Ariel din 2022 abia asteapta un mesaj de la tine. Zi frumoasa si la multi ani!

 • Reply
  Alex Manoiu
  24/01/2017 at 16:48

  Salut Ariel !
  La multi ani !
  Parerea mea este sa ii trimiti o scrisoare lui Ariel la 30 de ani. O scrisoare in care sa ii transmiti ce ai vrea t, Ariel la 26 de ani, le-ai vrea sa le faci in urmatorii 4 ani. Si sa ne spui si nou atunci daca ceea ce ai asternut in scrisoare s-a intamplat.
  La multi Ani!

 • Reply
  Gheorghe Mircea
  24/01/2017 at 17:57

  Daca mai exista site-ul…. de ce nu?

 • Reply
  Gabi Miron
  24/01/2017 at 18:47

  Mi-am trimis și eu câteva scrisori de pe site-ul acela. Prima o primesc anul acesta prin toamnă, cred.

  Și totuși, exista League of Legends acum 5 ani? Încă mi se pare că e un joc nou care copie DotA :-/

 • Reply
  Alle
  24/01/2017 at 18:52

  ce mi se pare dragut e ca in urma cu 5 ani am citit articolul tau pe motivonti :) yea, it’s been such a quite long time.
  si cred ca am scris si eu atunci o scrisoare (din pacate, mi-am schimbat emailul de atunci si i think i lost it forever).

  La multi ani, Ariel! >:D< Keep being so awesome!!!

  • Reply
   Ariel
   24/01/2017 at 20:18

   we are growing old together, Alle! :)

   cat despre e-mail, mai bine-ti mai dai unul. e destul de “puternic” sentimentul cand deschizi asa un mesaj din urma.

 • Reply
  Alexandra
  24/01/2017 at 22:02

  Haha, mi-am trimis și eu un e-mail în 2012 pentru 2015. A fost plăcut să îl citesc, cu toate planurile și mintea mea de atunci. Sănătoși să fim, căci viața ne-o facem singuri frumoasă! La mulți ani fericiți, Ariel!

 • Reply
  aaa
  19/02/2017 at 21:54

  La multi ani cu intarziere! Cred ca ar trebui sa-ti iti mai trimiti un mail si sa ne bucuri si cu el peste 5 ani. Eu maine dimineata ma apuc, o sa fac si eu acelasi lucru. Cred ca noi ne putem pe face pe noi insine cei mai fericiti.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează