Bălării

Mi s-au aburit ochelarii şi m-am luat de nişte oameni care, săracii, n-aveau nicio vină. S-au speriat rău de mine.

Deci am -2 şi ceva la un ochi şi -1 şi ceva la alt ochi… parcă. Sunt varză fără ochelari. Fără ochelari EU NU VĂD!

Adică văd, desigur, dar … dacă la 5 m de mine sunt oameni pe care îi cunosc, eu nu prea pot sa-i recunosc (poate doar după lungimea părului – pe care oricum nu o disting dacă-i întuneric în cameră).

Şi uite aşa a venit iarna. Ceea ce e naşpa iarna la ochelarişti este faptul că oriunde intră se aburesc ochelarii rău de tot şi timp de 2-3 minute tre’ să-i şteargă.

Zilele trecute am intrat într-un bar pentru o reuniune de clasă. Nu ştiam barul. Ochelarii s-au aburit instant. I-am dat jos şi am mers drept, încercând să șterg ochelarii de bluză în același timp. Am trecut peste nişte trepte miraculos, fără să le văd. Apoi am auzit, orb cum eram, un “Bună!“.

Culmea, în jurul meu nu prea erau oameni. Doar doi, la o masă… Şi unul dintre ei se ridică imediat după ce aud acel “Bună!” şi se uită spre mine (de fapt nu ştiu dacă se uita spre mine sau nu căci nu-i distingeam ochii, dar stătea clar cu faţa spre mine).

În necunoştinţă de cauză mă duc tăcut spre aceşti doi oameni, îmi pun ochelarii semi-aburiţi pe ochi şi zic: “Voi mi-aţi zis bună?“. Între timp realizam că nu-i cunosc pe cei 2 oameni.

Ei tac. Se uită la mine. Şi tac.

Eu repet: “Cine mi-a zis bună? Voi? Sau nu voi?”.

Ei tac şi se uită din ce în ce mai speriaţi la mine.

Între timp de sus, de la un fel de balcon se aude: “Ariel, vino mă sus!”.

Ăştia doi încă tac. Eu le zic: “Deci nu voi? Bine, scuze…”

Tipii rămân şocaţi, timoraţi, cred că-s nebun de legat. Îmi zic precum unui idiot: “Hai, du-te sus la prietenii tăi…”.

Şi mă duc repetând că-mi pare rău.

M-am simţit groaznic.

Şi, ca idee, uite cum văd eu cu şi fără ochelari:

Mi s-au aburit ochelarii şi m-am luat de nişte oameni care, săracii, n-aveau nicio vină. S-au speriat rău de mine.

[sursă desen genial]


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

11 comentarii

 • Reply
  Lexis
  04/12/2010 at 23:42

  eu am salutat un tip in masina (de altfel il stiam din generala din vedere, da’ ma rog) si in secunda doi mi-am dat seama ca nu era cine credeam eu ca e :)) M-am simtit la fel de naspa… bine, cei de la masa, in cazul tau, puteau sa iti raspunda ca “Nu”, ce dracu au ramas asa tepeni…. :))

 • Reply
  Roxy
  04/12/2010 at 23:46

  Cred ca n-a fost prea amuzanta ipostaza, dar m-ai facut sa rad :)) Am si eu o colega care poarta ochelari si i se aburesc ochelarii in permanenta in perioada asta…

 • Reply
  Ioana Voicu
  04/12/2010 at 23:49

  Vai, desenul e chiar fantastic! :D
  E, intr-adevar, foarte naspa de noi, cei care purtam ochelari, cu schimbarile de temperatura. Eu imi luasem acum vreo 2 ani ochelari la care cerusem dezaburire (parca vorbesc despre o masina). Dar nu isi facea, frate, efectul. Si nu-ti mai zic de mine, ca port -3, 75 si e dureros cand se aburesc si sunt nevoita sa-i dau jos. Aceeasi problema vara, la piscina/mare. Ah, ce teroare pe noi!

  • Reply
   Ariel
   05/12/2010 at 01:26

   Şi ale mele cică au dezaburire… sunt tratate… dar nu am văzut diferenţă. Nu par să facă ceva special.

 • Reply
  Ionut Bunescu
  05/12/2010 at 00:00

  Alea-s dioptrii mari? :)) O sa iti spun eu cat am si iti schimbi parerea. Legat de aburitul lentilelor, sa stii ca daca ai unele tratate nu se mai aburesc asa repede si se dezaburesc mult mai usor dupa.

  • Reply
   Ariel
   05/12/2010 at 01:28

   Da, ştiu ca există dioptrii mai mari dar faza e că nu prea face diferenţă în cazul despre care vorbesc. Că ai 2, 5, 20 sau 60, tot nu vezi nimic. Şi în situaţia mea, cu cât am, tot n-am văzut cine-s tipii şi m-am simţit nevoit să-i întreb dacă ei m-au salutat.

 • Reply
  iYli
  05/12/2010 at 14:49

  Draga, reactia lor imi pare exagerata, asa ca iti faci degeaba probleme. Pe mine m-ai fi amuzat teribil.

 • Reply
  Mihai
  07/12/2010 at 15:58

  Contact lenses for the win! :D And for avoiding embarassing situations!

 • Reply
  Kimmy
  21/09/2015 at 23:33

  retard nu exista, retardat da.

  • Reply
   Ariel
   22/09/2015 at 13:45

   Foloseam cuvântul “retard”/”retardat” în 2010. Azi nu-l mai folosesc așa. Deci am modificat. Merci de observație. Apreciez.

 • Reply
  George
  06/04/2016 at 15:02

  Ori tu ai dioptrii mai mari decat ti sa spus ori eu nu am dioptriile care mi s-au spus. Desi varanta 2 este practic imposibilila caci ochelarii mi se potrivesc. Eu am -4.6 la ochiul drept si -2.5 la ochiul stang si chiar fara ochelari nu mi dau seama ca nu vad bine fara ei. Am o vedere clara doar scrisul la distanta nu il vad in rest ad bine si recunosc persoane chiar si de la 100 metri. ori probabil tu ai dioptriile pe plus

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează