Blog in vlog si vicevercea

Nimic nu contează? Sau totul contează?

Screen Shot 2016-03-20 at 22.14.53

Am observat că am un “defect“. Uneori mă consum foarte-foarte-foarte tare din ceva ce, de fapt, este insignifiant. Iar asta-mi consumă energia într-un mod stupid. Iar o zi cu energie irosită este, de obicei, o zi proastă.

Așa că de câteva luni încerc să mă controlez. Să fiu foarte atent la comportamentul meu. Să analizez dacă merită să mă consum și, dacă merită, să decid modul în care mă consum.

Uneori, din ce am dedus în ultima perioadă, o mică ceartă poate să fie mai sănătoasă. Pentru că fără cearta aia m-aș măcina, m-ar roade pe dinăuntru, m-aș consuma, m-aș gândi tot restul zilei la ceea ce NU am făcut.

Alteori, însă, o ceartă sau o acțiune fizică nu poate avea loc, așa că rămân eu cu gândul, totul în interiorul meu. În aceste cazuri trebuie să fiu atent la câtă energie consum măcinându-mă.

Am învățat, totuși, să mai “trec” cu vederea lucruri. Să fiu mai înțelegător (nu indiferent, ci înțelegător), să “trec peste” lucrurile pe care le consider prea puțin importante.

Zilele trecute am făcut un video care se numește “Nimic nu contează“. Este un monolog. Este un rezumat a ceea ce am trăit în ultima perioadă pe dinăuntru.

Nu zic că-i corect ce zic în el. Nu zic nici că-i incorect. E doar ce simt. Și este oleacă metaforic.

Iată:

Alex Damian mi-e prieten. Mi-a zis că s-a uitat doar la primele două minute din videoul meu, dar asta doar pentru că mă cunoaște. Altfel l-ar fi închis mai repede.

L-am întrebat de ce și mi-a spus că nu rezonează cu mesajul pe care-l transmit. Am înțeles poziția lui. Mi s-a părut firesc ca nu toată lumea să rezoneze cu mine.

A doua zi, la 3 noaptea, m-a sunat și mi-a zis că vrea să facă un video cu un răspuns la videoul meu.

Iar răspunsul lui este aici. Iar canalul lui de YouTube este cu vloguri despre fotografie. Și-l recomand.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Gio
  20/03/2016 at 22:48

  Sunt perfect de acord cu… amandoi!

 • Reply
  Adrian Mitis
  20/03/2016 at 22:52

  Ariel, cred ca te exprimi cu mult mai bine atunci cand scrii, decat atunci cand iti provoci un selfie continuu. Esti o fiinta foarte inteligenta, sensibila si placuta, dar riscul de a te repeta in film este cu mult mai real decat a te repeta in scris. Si, nu uita, scrisul ramane. “Scipta manent.” Mai degraba te va citi cineva, cum spunea si dora Stendhal, “peste cincizeci de ani”, decat sa priveasca un film, dintr-o serie infinita de filme,
  ale unei adolescente rebele si frumoase. (O parere.)

 • Reply
  Nice
  21/03/2016 at 17:13

  Au perfecta dreptate!

 • Reply
  Iustin Patraș
  22/03/2016 at 21:21

  Totul contează, dar nu contezi de totul.

 • Reply
  Petcu Irina
  24/03/2016 at 10:51

  Adevarat ! Perfect de acord cu amandoi !

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează