Blog in vlog si vicevercea

La cumpărături cu bunica Ioana, care nici măcar nu-i bunica mea…

Eu și bunica Ioana în timpul filmării vlogului.

La finele lui 2018 am fost întrebat dacă mi-ar face plăcere să întâlnesc o doamnă, un “senior” (zis “frumos”), o “bunică” (cum aș zice eu).

Și cum părerea mea este că fiecare vârstnic ascunde o mare comoară în interiorul său, n-am stat pe gânduri.

Așa am ajuns în mall SUN PLAZA și am așteptat-o pe partenera mea de cumpărături, de la care urma să fur “meserie” despre cum să alegi legumele, fructele, peștele, carnea, cum să gătești tot felul … ea având experiență în acest domeniu, participând la tot felul de concursuri de gătit (deși are 78 de ani!).

Bunica Ioana, cum am decis să-i spun (și n-a deranjat-o nicio clipă), a fost super deschisă, super lucidă, super de treabă, cu umor, cu căldură, cu suflet. Zic “super-lucidă” pentru că uneori, de la bunicile mele, am “simțit” o oarecare urmă de lipsă de luciditate. O “urmă” dură a bătrâneții.

Dar bunica Ioana chiar m-a impresionat, dând absolut zero rateuri, ba chiar uimindu-mă în repetate rânduri cu răspunsurile ei.

Cred cu tărie că atunci când “renunți” la viață, la dorința de a învăța sau a socializa sau a FACE CEVA, orice, oricât de mic, începi să mori.

Cred cu tărie că trebuie să-mi tatuez undeva vizibil sintagma “learn forever” ca să nu uit niciodată că trebuie să nu încetez din a învăța toată viața.

S-o văd pe bunica Ioana atât de activă, în comparație cu bunicile mele mult mai “statice”… a fost emoționant. M-a făcut să mă gândesc la tot felul de idei de a le implica pe bunicile mele mai mult într-o viață activă.

Dar e greu. Mă refuză. N-au chef.
Dar nu renunț. Voi trage de ele. Le voi activa eu!

Cu bunica Ioana am petrecut vreo oră prin Cora la cumpărături, și am filmat aproape totul. Videoul întreg este aici, și-l recomand din suflet:

17 decembrie 2018

Nu vă lăsați bunicii sau părinții să renunțe la viață. Vă rog, mult, implicați-i în viețile voastre, oferiți-le activitate, explicați-le lucrurile pe care nu le înțeleg, nu-i subestimați, ci dimpotrivă, considerați-i niște comori care merg un pic mai greu.

Dacă aveți bunici în astfel de situații, totodată, intrați în legătură cu Fundația Principesa Margareta a României și vedeți cum puteți să-i ajutați. Căci există multe programe faine despre care bunica Ioana chiar mi-a povestit cu veselie – ba chiar mi-a și arătat poze multe pe smartphone-ul ei. La 78 de ani se plimba pe touchscreen-ul ăla fără nicio jenă. Bunicile mele nu știu să folosească așa bine un smart-phone încă. :(

✌️Donează 2 euro prin SMS, cu textul SINGUR, la numărul 8844 și oferă-le și tu o mână de ajutor celor vârstnici!

🙏Mulțumesc SUN PLAZA și Fundația Principesa Margareta a României pentru oportunitatea de a ieși cu bunica Ioana la cumpărături!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    2018 în fotografiile mele de pe Instagram - Ariel Constantinof Blog
    17/01/2019 at 20:03

    […] Despre bunica Ioana am scris aici. […]

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează