Bălării

Nimic nu contează și nu a contat vreodată.

Nimic nu contează și nu a contat vreodată.

Nimic nu contează și nu a contat vreodată. Totul a fost în capul tău.

Nu contează ce mănânci, nu contează cât dormi, ce note ai avut în liceu ori ce salariu ai la noul loc de muncă.

Nu contează dacă te-ai spălat pe dinți azi dimineață, dacă ai făcut duș, dacă ți-ai schimbat chiloții sau dacă ți-a tăiat un cretin fața-n trafic.

Nu contează ce, cum și cât ai iubit la fel de mult cum nu contează ce, cum și cât de mult ai urât.

Nu contează ce ți-ai imaginat că vor crede sau deja cred alții despre tine. Este doar în capul tău!

Încălzirea globală? Atacuri teroriste? Charlie Hebdo? Mihaela Rădulescu? Nu contează.

Și, sincer acum, cum poți să-ți bați capul cu Mihaela Rădulescu când avem probleme mult mai mari? Precum atacul terorist de la Charlie Hebdo…

Și cum poți să-ți bați capul cu Charlie Hebdo când, pe bune acum, există probleme mult mai mari și mai serioase?

Dar totodată… cum poți să nu-ți bați capul cu toate aceste lucruri? Cum poți să te gândești doar la tine, la viața ta, la ce-i în jurul tău? Cât de egoist să fii? Cum poți să fii atât de indiferent?

Doar tu decizi ce este important și ce contează cu adevărat pentru tine. Dar tristul adevăr este că absolut nimic nu contează. Pe termen lung și “pe bune” și pentru “noi toți” nu contează absolut nimic.

Așa că data viitoare când te enervează cineva în trafic, citești despre Mihaela Rădulesc zeci de articole stupide sau ai chef să ieși în stradă ca să condamni terorismul din Franța… amintește-ți că nimic nu contează, dă-ți o palmă tare peste față și pune-ți întrebarea “Ce contează, de fapt, pentru mine?”

Și indiferent de răspuns, concentrează-te pe acel ceva ce contează pentru tine. Ar puta fi familia ta. Ar putea fi înfățișarea ta. Ar putea fi afacerea sau pasiunea ta. Chiar dacă amândoi știm că, de fapt, nici acel ceva nu contează… concentrează-te totuși pe el.

Dar acest “Nimic nu contează” nu este negativ. Eu nu spun că nimic nu contează și apoi decid că nu mai vreau să trăiesc. Nu, nu-s depresiv. Chiar nu. Departe de mine aceste gânduri negre.

Acest “Nimic nu contează” este unul pozitiv, menit să te trezească oleacă, să-ți amintească să nu te pierzi în toată mizeria de informații de care suntem înconjurați în fiecare clipă.

“Ești deja mort. Ești mort de când te-ai născut. Dacă poți accepta asta, poți accepta orice.” Chon (filmul Savages 2012)

Nu mai ezita. Nu mai gândi prea mult. Nu te mai măcina. Nu te mai căca pe tine. Nu-ți mai face zece mii de scenarii în cap. Și, în final, nu mai pierde energie concentrându-te pe ceva ce pentru tine nu contează, dar contează pentru cei din jur. Dă-ți palme la nevoie și reglează-ți focusul.

PS: Ionuț Tecuceanu sigur știe despre ce vorbesc. A plecat în lume ca să cânte pe străzi.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Olivian
  09/04/2015 at 12:15

  Cine te-a supărat, Ariel :))?

  P.S cred că e în natura umană să ne lăsăm consumați de lucruri care chiar nu contează :(

  • Reply
   Ariel
   09/04/2015 at 12:20

   Nu, nu, chiar nu-s supărat.

   Dar m-am observat dându-mi palme când citesc prea mult despre Rădulească sau când îmi sare țandăra în trafic. Am devenit conștient de energia și timpul irosit. Am zis că poate ajută iluminarea asta și pe alții.

   • Reply
    Olivian
    09/04/2015 at 13:15

    Cred mult în asta. La fel, am realizat singur, cel mai bun exemplu este cu traficul în București. La început mă agitam destul de mult, acum, încerc să fiu relaxat și să ignor chestiile care m-ar deranja în mod obișnuit (cu excepția gropilor, atunci înjur puțin).

    Dar în general, lumea ar fi mai bună dacă s-ar concentra pe lucrurile care contează (prieteni, familie, viață- aici mă refer să trăiești viața și pe lângă servici/televizor)

    Am avut o discuție despre o ”vedetă” X, o tipă cu nasul mare, aparent destul de țărancă. Mai exact, niște prieteni de-ai mei nu credeau că nu știu cine e X (chiar nu țin minte :)) . ”Cum, nu știi cine e X, nu te cred, nu are cum să nu știi cine e X, fără să vrei afli despre X”. Uite că chiar nu știu pentru că, pentru mine nu contează.

    Cum nu a contat Răduleasca și nu am aflat decât la un pahar de bere în care am zis, bă, da ce a făcut Răduleasca de se agită ”fanii” cu scrisori și reacții :)

  Vezi alte comentarii:

  Comentează