Dovada că se poate

Noul normal

Auzeam chiar ieri o discuție, între doi antreprenori pe care-i apreciez, cum că ceea ce a generat pandemia în care ne aflăm s-ar fi întâmplat, altfel, mult mai încet. Peste ani. Adică vorbim de o “accelerare” a lucrurilor, așa, în mare. 

Având restaurante și magazine închise, amândoi s-au adaptat / au tranziționat instant la magazine online și livrări la domiciliu, lucru pe care puteau de fapt să-l facă de mult dar cererea nu era așa mare, deci nu merita neapărat.

Plus că … erau agitați, le mergea ok fără să “bage mare pe online”. 

Dar “concluzia” pe care o trăgeau era fix aceea că niște lucruri s-au schimbat radical, am primit în mod cert cu toții un șut în fund și tind să cred că am făcut trei pași înainte, nu doar unul. 

Pe lângă faptul că după pandemie ieșim bucătari cu toții (cel puțin eu clar sigur), am învățat despre răbdare, despre a face sport în casă și, poate cel mai important, cu toții apreciem mai mult ca niciodată “libertatea” pe care o aveam până acum…

… și mai ales lucrurile simple, precum o plimbare-n soare. Sau “a sta afară”. 

Până și bunică-mea de 81 de ani vede tot “pozitivul” din situația curentă, asta deși-n primele zile de pandemie tot ea îmi zicea că-i amintește de război.

O simt cumva “mândră” de cum e umanitatea în toată situația asta, față de cum era acum niște zeci de ani, când mamaie era un copil.


Personal, freelancer fiind de fel, am rămas brusc cu o chirie de studio de plătit și fără filmări de făcut, fără clienți – dar nu mă plâng, îmi dau seama că toată planeta asta trăiește sau a trăit o dramă extrem de asemănătoare. 

Așa că-s recunoscător la maxim pentru toți cei care s-au adaptat rapid și au decis să-i tragă și pe alții după ei în acest proces de adaptare la “noul normal”. 

Am văzut multe inițiative de susținere a artiștilor de orice fel.

Am văzut multe momente live de artă, de acasă.

Și le-am apreciat mai mult ca niciodată.

Cel mai mult, însă, pe profesorul meu de muzică din taberele copilăriei mele, care a intrat live pe fb în mai multe rânduri și a cântat la chitara ce cântam de demult… a fost cu piele de găină maximăăă.

Ce vreau să spun este că și antreprenorii pe care-i admir, și mamaie, și eu și prietenii mei și oamenii cu care mă înconjor am cam realizat că “împreună suntem mai puternici“.

Și cam tot asta văd că au realizat multe branduri mari în ultimul timp… Vodafone a lansat recent un loc virtual în care aduce laolaltă tot felul de artiști și le oferă privitorilor șansa să doneze în mod direct dacă le place ce primesc. E un fel de win-win-win situation, de care-mi place mie. 

Ca exemplu, Alex, prieten de-al meu fotograf, a ținut acum câteva zile un curs online despre cum să faci poze bune cu telefonul mobil pe platforma Vodafone. 

Mult timp am cugetat faptul că umanitatea se va “alia” și se va ajuta și se va “îmbuna” doar când vom avea cu toții un inamic comun. Mult timp am crezut că inamicul ăla este chiar încălzirea globală … dar, cel puțin acum, inamicul acela pare să fie un virus. 

Și oricât de trist este tot ce se întâmplă, oricât de greu și groaznic de-a dreptul … n-avem decât să vedem părțile pozitive. Vreau să cred că-i un mare “wake up call” și peste 2-3-4 ani să privim în urmă și să fim cu toții de acord că nebunia de acum ne-a făcut, clar, mult mai buni unii cu alții. 

Masterclass-urile și concertele și orele de fitness de pe platforma Vodafone sunt gratuite și constante – adică programul se updatează constant, check it out!

Pe lângă momente live de fitness, yoga, cardio și chiar și balet, avem parte de teatru live interpretat de Florin Piersic Jr., Șerban Pavlu și mulți alții…

Concerte live avem cu Tudor Chirilă (pe 1 mai), Irina Rimes, byron, Damian Drăghici, The Mono Jacks, Jean Gavril și mulți alții.

Iar masterclass-uri live, momentan, despre cooking, hairstyling, gaming, magie, fotografie și … presupun că mai urmează. 

Eu sunt geană mâine, 30 aprilie 2020, ora 20:30, la concertul live byron.

Ne “vedem” în public? :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Placereshop
    25/05/2020 at 15:49

    Acest virus a promovat online-ul din cate se pare, asa cum trebuia sa fie de mult, dar e bine ca intr-un fel ne-a mai trezit la realitate!

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează