Interesant

O aplicație care ar trebui să vină gata instalată pe toate mobilele

O aplicație care ar trebui să vină gata instalată pe toate mobilele

“Știi să scrii” este o aplicație ce ar trebui să vină gata instalată pe toate mobilele. Poate așa n-aș mai face greșeli de gramatică niciodată. Glumesc. Le voi face veșnic. Cei mai mari maeștri sunt veșnic elevi. (Ce scuză bună mi-am găsit.)

Bun, deci un tip – pe al său nume Adrian Coman – a lansat, ca un mic proiect de facultate, aplicația “Știi să scrii”, ce astăzi a fost dată jos de peste o sută de mii de ori (și asta doar pe Android).

Aplicația te învață tot felul de excepții din limba română și apoi te testează. Jocul este simplu, dar evoluează repede – Adrian urmează să-i facă și o versiune multiplayer și încă una contra-cronometru (corect se scrie legat “contracronometru”).

Era un video care promova acum ceva vreme “carțile” ca fiind “acele ceva-uri care te fac neprost”. Cam așa și cu aplicația asta – în loc să fii ninja și să tai fructe sau să sari de pe un metrou pe altul când te plictisești, nu mai bine te chinui să faci un test de limba română și să faci un scor mai bun ca prietenii?

Da, deci, oameni cu Android sau Windows phone, fac un apel sincer la voi: instalați-vă aplicația “Știi să scrii”aici pentru Android, aici pentru Windows Phone – pentru iOS încă nu există, dar sper să urmeze…

După ce instalați aplicația și vă prinde jocul (cum sunt sigur că o să vă prindă), făceți-vă prietenii care nu o au instalată și nu se joacă să se simtă prost. Nu glumesc. Făceți-i să se simtă ca niște cocalari inculți de fiecare dată când, în timp ce sunt în metrou sau autobuz, se joacă jocuri cretine în loc să joace ceva ce i-ar putea ajuta pe termen lung.

Căci, apropos de asta, sunt șocat de fiecare dată când văd oameni de 25-30-40 de ani care fac greșeli elementare de gramatică pe internet. :(

Și, apropos, am făcut-o pe Eden (sora mea cea mică, are 11 ani) să-și instaleze aplicația. Am jucat eu un joc de pe telefonul ei să fac un high-score și acum am pus-o să se joace până-mi bate high-score-ul. Măcar așa știu că nu mai joacă rahatul ăla de SUBWAY SURFERS!

Eden cu smartphone

PS: Dacă am greșeli de scriere în acest text … sunt intenționate! :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează