Ce mai creez

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

Zilele astea văd că vin căldurile alea mari, de 40 de grade Celsius, deci pică la fix să povestesc despre o rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare, care merge făcută și servită în orice moment al zilei – dimineața, la prânz sau chiar și seara.

Când eram mic aveam o regulă simplă: nu mâncam ce era “prea verde”. Salată? Ceapă? Struguri? Kiwi? Avocado? Spanac? Jumătate dintre acestea încă nu le prea mănânc. Dar dintr-altele am mai gustat și m-au prins.

În copilărie, mama făcea avocado cu brânză sărată. Le punea pe toate într-o farfurie, le amesteca alături de nițică lămâie, nitică ceapă … și gata salata. Cât se ruga de mine să mănânc? Mult. Cât mâncam? Infim.

Dar, așa-i în viață, te faci mare și realizezi că lucrurile-s chiar bune și pur și simplu ești tu fraier.

De niște ani am început să prepar singur salata lui mama de avocado… în fine, cu mici modificări. Adică mă feream de ceapă. Uneori puneam mai multă lămâie. Uneori mai schimbam brânza. Pentru mine bucătăreală este un fel de joacă și cred că va rămâne așa, astfel că mi se pare firesc să mă joc cu rețetele constant.

Salată de avocado cu iaurt grecesc

Timp de preparare:

sub 10 minute.

Dificultate:

este super simplu, dacă pot eu, poate oricine!

Ingrediente:

– un avocado copt (să fie moale când îl apeși)

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

– o jumătate de lămâie

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

– un iaurt grecesc Olympus 2% sau 10%

Rețeta:

Amestecă toate ingredientele într-o farfurie. Avocadoul ar trebui pisat cu furculița. E cea mai rapidă și comodă metodă. Este și mai ușor de pisat dacă storci jumătatea de lămâie înainte peste.

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

O rețetă super-simplă, rapidă și răcoritoare

La final adaugă iaurtul grecesc, care ar fi super-fain să fie rece, scos din frigider. Așa vei avea o salată rece, perfectă de servit pe loc, fără să mai fie nevoie să pui salata la frigider.

Dacă ți se pare că jumătate de lămâie este prea mult… Eu zic că nu este. Dar ține de gust.

Totul se poate servi numai bine pe o felie de pâine, cu un pic de somon afumat. Dar, desigur, cred că se poate mânca alături de multe alte mâncăruri, în multe alte forme.

Vezi rețeta și în format video

Concurs!

Pentru orice iaurt grecesc de la Olympus cumpărat până în 15 iulie 2017, înscrie-ți bonul fiscal pe site-ul IaurtGrecesc.ro și poți câștiga una dintre cele două vacanțe în Grecia. Sau unul dintre cele 10 coșuri de bunătăți, oferite săptămânal.

Apropos, pentru inspirație apropos de rețete grecești recomand această pagină – vei găsi informații faine despre “bucătăria” din Creta, Lefkada, Mykonos, Santorini, Thassos, și Zakynthos.

PS: M-am mai jucat cu iaurtul grecesc de la Olympus în bucătărie și anul trecut, când am făcut trei rețete diferite aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează