Interesant

O tabletă laptop – Vonino iMart QSL

O tabletă laptop - Vonino iMart QSL

Sora mea mai mică, Eden, are o problemă: bunicii o ceartă că stă prea mult cu ochii în telefon… un smartphone, desigur, veșnic conectat la Facebook și altele.

Când bunicul o întreabă ce face atâta cu ochii în telefon, ea-i spune adevărul: uneori vorbește cu prietenii, alteori citește tot felul de chestii rătăcite pe internet. Culmea este că acum câteva zeci de minute mi-a povestit o parte dintr-un întreg roman modern cu personaje dintr-o trupă faimoasă – One Direction îi zice parcă … Și are doar 12 ani.

Eu la 12 ani nu citeam … sau nu-mi amintesc să fi fost vreodată așa fascinat de ceva ce puteam să citesc. Iar cu prietenii vorbeam în parc, afară, sau la interfon.

Știu că am îmbătrânit pentru că încep să fiu chiar și eu impresionat de cum ne impactează tehnologia. Curând probabil că voi face și eu ca bunicii… îmi voi întreba nepoții de ce stau mereu cu ochii în dreapta sus, spre o lumină mică albăstruie ce le iese din ochelari…

Revenind: zilele trecute am primit o tabletă ca să mă joc cu ea.
Eu am avut o singură tabletă în viața mea, acum mulți ani, fix când apărea hype-ul cu tablete. La câteva luni după cumpărare mi-am dat seama că nu o prea folosesc pentru ca puteam face pe ea tot ce făceam pe smartphone… iar ce nu puteam face pe ea sau pe smartphone făceam pe laptop.

Mi-am vândut tableta aia după un an de pus praful pe ea. Și de atunci viața mea se împarte între un calculator mare și puternic pe care fac editare video, un laptop de drum și un smartphone… BINE, recunosc, și o baterie de rezervă ca să-mi încarc smartphone-ul.

Tableta laptop – Vonino iMart QSL

Am primit-o și nu știam nimic despre ea. Am scos-o din cutie, am apăsat pe primul buton mai mare și, nu glumesc, am început să râd când am văzut că are Windows pe ea. Pentru că eu până acum am văzut doar tablete cu Android sau iPad-uri.

Andrei era lângă mine când am deschis tableta. El se pricepe la calculatoare, chestii tehnice, Windows-uri, bug-uri, hack-uri … eu nu.

I-am zis atunci: “Auzi, dacă are Windows … nu e ca și cum ar fi un calculator? Un laptop? Pot să fac ORICE pe el, nu?”

Andrei mi-a confirmat. Dar cumva l-am făcut curios apoi. “Dar ai idee ce procesor are sau cât ram are?”, m-a întrebat el.

I-am zis că habar n-am și, două click-uri mai târziu am aflat:

2GB RAM și 32GB de stocare internă + procesor Intel Quad-Core Atom de 1.8Ghz.

“2GB RAM înțeleg ce înseamnă și mi se pare wow pentru o tabletă… dar recunosc că acel Ghz nu-mi zice mare lucru … îmi traduci tu?”, i-am zis apoi lui Andrei.

“Putem să jucăm League of Legends …”, mi-a răspuns scurt.

Ne-am amuzat pe moment și ne-am gândit că ar fi cel putin interesant să instalăm LoL-ul pe o tabletă și să ne jucăm. Dar am ezitat. Cel puțin în teorie ar fi posibil să joci LoL și alte jocuri de pe o tabletă Vonino iMart QSL … ceea ce mi se pare mare lucru.

O tabletă laptop - Vonino iMart QSL

3G incorporat … ai internet mereu.

Asta mi se pare cea mai faină chestie: modulul 3G este incorporat, lucru care asigură o conexiune constantă la internet. Sau, în fine, atât cât ai rețea, desigur. Știu că problema asta cu 3G incorporat este veche… în sensul în care nu multe tablete au această opțiune atât de necesară în ziua de azi.

Eu foarte des îmi dau internet de pe mobil pe laptop pentru că n-am rabdare să caut rețele de WiFi, să cer parole, să bla bla bla…

O tabletă laptop - Vonino iMart QSL

Tastatură Vonino M-Fly 10

Tableta a ajuns la mine într-o cutie alături de o altă cutie în care se afla o husă cu tastatură. Eu am descoperit husa după ce am butonat puțin tableta, recunosc. Și era doar o tabletă… Și arăta și se simțea ca o tabletă… dar cu Windows 10 și cu mulți cai putere sub caroserie.

Ei bine, când am descoperit tastatura și am împerechiat cele două, tableta și husa-tastatură, s-au transformat brusc într-un mic laptop… Mic pentru că ecranul tabletei este de 10.1″. Mic, dar îndeajuns de mare.

Tableta în sine nu impresionează la prima vedere, dar tableta alături de tastatură arată într-un mare fel și se și comportă într-un mare fel.

Cât costă?

Există o ofertă faină la Orange: la abonamentul Orange Net 18 pe 2 ani primești tableta gratuit. Sau se poate cumpăra la liber la 199 euro.

Pe site-ul Vonino costă 1099 lei și vine alături de tastatura de care ziceam mai sus. Oricum, mi se pare că raportul calitate/preț este foarte bun.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Dragos
  22/12/2015 at 18:06

  E interesanta cu tastatura – o mai scoate din anonimat la cate oferte sunt pe piata.

 • Reply
  valentin
  27/12/2015 at 12:53

  E interesant faptul ca este 2 in 1 :).poti sa o utilizezi cum vrei.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează