Amuzant

Party în noua parcare de la Universitate!

Party în noua parcare de la Universitate!

Atenție, articol scris de Cristi, autorul blogului crististefan.com!

Salutare. Am o poveste tare interesantă pentru voi, pentru mine deja a început să devină normalitate astfel de întâmplări, asta ne arată doar prin cât de multe lucruri de genul am trecut eu și cu siguranță că și voi, ceea ce este tare trist.

Am văzut poze și tot felul de descrieri despre noua parcare de la Universitate, mi-a plăcut ce am văzut dar până aseară nu am avut ocazia să îmi parchez mașina pe acolo și să mă duc prin centrul vechi pentru un ceai cald.

Aseara însă, câțiva priteni m-au chemat prin centru și am mers. Ce ocazie mai bună să încercăm noua parcare, să vedem și noi despre ce este ciorba. Le-am propus să parcăm acolo, că am văzut eu prin poze că e spațioasă, stai fără grijă, așa că odată ce am ajuns în centrul vechi al Bucureștiului am decis să mergem spre parcare.

Ignorând coada mare ce se forma până să intrăm în parcare și îngnorând și semnul de sub parcare ce ne spunea cu un roșu luminat – ocupat sau ceva de genul. Am zis, e-na’, e prost semnul și am decis să intrăm oricum în parcare.

Intrăm, apăsăm pe buton, aparatul ne scuipă un tichet. Primele două ore gratuite apoi un leu pe oră sau ceva de genul, oricum mult mai bine ca în alte părți, mașina stă safe, totul e ok.

La intrare celebrul paznic, zic celebrul pentru că este un specimen pe care îl întâlnim în toate parcările publice, care în loc de salut ne întreabă dacă avem o țigare. Noi aveam țigare, dar n-aveam loc de parcare.

O tipă draguțică cobora pe scările alea și ne-am gândit noi că merge spre mașină, așa că am discutat cu ea unde are mașina, că să parcăm în locul ei, bla bla. Ne-am înțeles. Ne-a zambi. Am răs cu ea. Am parcat mașina.

Asta a fost ca o introducere ca să nu vă arunc direct deznodămândul, ci ca să vă spun exact cum a stat treaba. Ei bine am fost prin centrul vechi, am băut ceva (vin fiert cu rom – nu conduceam eu) și tot lăudam parcarea.

Parcarea este super spațioasă, mă simțeam ca un cetățean civilizat, care își parchează frumos mașina, fără stres și pleacă unde are treabă. Lăudam sistemul acela cu becuri, ce îți arată dacă locul este ocupat sau nu. Este un bec pentru fiecare loc și când o mașină parchează el se face roșu, când mașina pleacă, ai ghicit, se face verde. Frumos, ce să zic. Mă simțeam ca în Germania. Ca într-o țară civilizată.

Bun, când să ne întoarcem, pentru că lucrurile nu merg smooth niciodată, cel puțin la noi în țară, treaba se cam blocase.

Erau 20-30 de mașini ce așteptau să iasă. Problema e că dacă bagi biletul și plătești mai ai 10 minute până să ieși, și noi ne deplasam cu 10 minute pe metru. Așa că vă dați seama ce încurcătură s-a produs.

Lumea era destul de relaxată, poate pentru că era și târziu. O tipă dintr-un Suzuki sau așa ceva se juca pe telefon, am intrat în vorbă cu ea, i-am zis că mai are de aștepat, mi-a zâmbit și am făcut puțin chit-chat.

În fine, parcarea blocată arată cam așa:

Party în noua parcare de la Universitate!

Lumea era tare relaxată și asta mă bucură. Ne-am dat pe glume cu alți conducători, cum că să ieșim pe la intrare, să ridicăm bariera, să facem nu mai știu ce.

Apoi ne-am suit toți în mașină, am dat drumul tare la muzică, Queen sau ceva de genul și ne-am distrat :)) Ce era să facem, doar ne blocasem în cea mai nouă parcare din centrul vechi al unei capitale europene, București.

Și așa iubesc eu România, Bucureștiul, oamenii și tot ceea ce mă înconjoară. Pentru că orice fază care ție ți-se pare stresantă și enervantă eu îi găsesc partea fun, partea haioasă.

Românul a început să facă haz de necaz și asta mă bucură tare. Ce nu mă bucură este că suntem blocați la 11 noaptea într-o parcare, dar ce să faci.. cum e replica aia a noastră, pe care o spunem în astfel de situații: E… România ce să-i faci.


Și de aici încep să scriu eu, Ariel, dragul de mine.

Îmi place de mor cum în textul scris de Cristi se vede prejudecata asta: “România, țară de căcat” – prejudecată pe care tot încerc s-o scot din capul oamenilor.

Mă bucur că șoferii erau chill și că totul s-a terminat cu un party. Responsabil și “civilizat”, domnule Cristi, ar fi acum să vedem cui putem să dăm feedback legat de această disfuncționalitate a parcării.

Pe scurt: da, parcarea e mișto, funcționează și vă rog s-o folosiți cu încredere. Are party inclus în preț, precum zice Cristi. Nu vă mai parcați ca idioții pe trotuare.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează