Bălării

Piraţi somalezi moderni

Nu credeam că maie există priaţi în ziua de azi. Oh well, m-am înşelat, există.

There have so far been 109 attacks this year off the coast of Somalia, with 42 hijackings.

Fourteen vessels are still with pirates with a total of 240 crew members as hostages.

E ca în filme. Mi se pare incredibil.

via.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Ionuţ
  24/12/2008 at 02:32

  Erai prea ocupat cu luptele de stradă şi războiul civil din Pantelimon ca să mai urmăreşti şi fluxurile de ştiri. ;)

  Pt ştiinţa ta în 2 săptămâni au fost capturate 2 dintre cele mai mari vase din lume, singurele de asemenea proporţii atacate vreodată. Marfa de pe ele (petrol brut şi minereu de fier) valorează câteva sute de milioane de dolari americani. Echipajele nu sunt dotate la posturile de luptă anti-piraterie decât cu tunuri de apă, ineficiente împotriva armelor de foc cu bătaie lungă şi velocitate mare.

 • Reply
  Ionuţ
  24/12/2008 at 02:36

  Majoritatea atacurilor au loc pe coastele Yemen-ului, dar cele mai îndrăzneţe în apele somaleze. Pescarii de acolo deveniţi peste noapte interlopi beneficiază de protecţia autorităţilor locale, cu care împart prada sau taxele de răscumpărare. Ostaticii sunt în general bine îngrijiţi, sperându-se la un preţ cât mai bun pe ei.

 • Reply
  constanteanu
  24/12/2008 at 09:55

  exista pirati prin somalia ;) chiar foarte multi . Unii vor doar marfa de pe vapoarele care le ataca .. altii rapesc echipajul pentru rascumparire .. altii vor vaporul .

 • Reply
  TyB
  24/12/2008 at 11:42

  OK. la asta nu m-as fi gandit nici in cele mai cumplite vise. E tragic pentru societatea umana sa mai existe pirati… :-\

 • Reply
  Jalane
  24/12/2008 at 15:08

  Da, e ft cunoscuta treaba. Sunt foarte multe vase cu pirati somalezi care captureaza nave etc. Singura diferenta e ca nu sunt imbracati ca in Piratii din Caraibe, si ca sunt in Oceanul Indian. In rest… E intr-adevar socant ca mai exista asa ceva in secolul 21.

 • Reply
  Forum IT
  24/12/2008 at 16:42

  Old Fashion Way !!! Ce are daca lumea face bani pe diferite cai ( ilegal ) de ce sa nu faca si piraterie. Acolo unde se poate !

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează