Bălării

Puterea stă în tineri şi internet

Faptul că puterea stă în tineri s-a demonstrat de multe ori în istorie, desigur… Dar mi se pare absolut genial faptul ca acum un an nu primeam la şcoală căldură şi erau -10 grade afară. O săptămână mai târziu parcă cineva dintr-a 12-a ne-a organizat şi a reuşit să ne scoată de la ore şi să ne ducă în curte – ca protest. Mare parte din organizare a avut loc pe Y!m.

A fost un succes. Am primit doua zile libere şi apoi căldură. Dacă nu protestam probabil ca mai stăteam mult şi bine fără căldură. Dacă am stat o săptămână probabil că ne mai lăsau ceva.

Acum aflu ca azi a avut loc un mic protest la Şcoala Centrală din Bucureşti. 20 de elevi au ieşit de la ore ca să-şi ceară directoarea (schimbată brusc din post, sau aşa ceva) înapoi.

Nu aflam toate astea dacă nu primeam din greşeală, tot pe Y!m, două mesaje ce anunţă un protest printre elevii şcolii Centrale chiar şi mâine.

Maine va venii si libertatea si protv-ul la scoala … asa ca sa fiti cat mai multi pentru protest fara frica. Va jur ca o sa ne fie recunoscatoare directoarele

maine ora 10:00 in fata scolii centrale protest impotriva destutuirii dnei cojescu.

Tinerii şi internetul – puşi împreună sunt de neoprit. Din câte ştiu urmează ca mâine să nu intre la ore. N-am 3 surse de jurnalist din păcate… ci doar una. Indiferent, admir faptul că se organizează la vârsta asta şi fac ceva.

Zic “vârsta asta” eu având aceaşi vârstă… dar înţelegeţi voi.

Sper ca pe viitor să ne organizăm aşa să facem şi fapte bune, ecologice şi altele. Baftă mâine Centrălă. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  oaki
  20/01/2010 at 23:12

  Doamna Cojescu e foarte tare. Bine facem. Hai Centrala, jos cu directorii pusi politic!

 • Reply
  Arhi
  21/01/2010 at 11:07

  intre a protesta pentru caldura si a protesta ca nush ce directoare a fost demisa e cale lunga, 100% lipsita de succes. pariu ca daca exmatriculeaza 3-4 dintre ei, toti o sa intre la ore?

 • Reply
  alexa
  21/01/2010 at 18:18

  pariezi gresit mai arhi, ca suntem mai mult de 20 si avem tot dreptul, sunt motive politice la mijloc ca sa nu mai spun ca acelasi lucru s-a intamplat si in urma cu ceva ani, iar directoarea de atunci, d-na Bodnaras, a fost repusa in functie

 • Reply
  Arhi
  21/01/2010 at 20:18

  bine mai alexa, o sa vedem

 • Reply
  oaki
  21/01/2010 at 22:21

  @arhi
  1. cine sa ne exmatriculeze, ca momentan suntem intre directori?
  2. “nush ce directoare” a facut mai multe pt scoala aia decat orice alt cadru didactic. Este un om foarte valoros de care daca scoala s-ar lipsi ar comite o inconstienta majora.

 • Reply
  Arhi
  21/01/2010 at 22:22

  1. sa va exmatriculeze inspectoratul scolar.
  2. cat timp e o numire politica, puteti voi sa demonstrati pana nu mai puteti, acolo e vorba de bani si de influenta

 • Reply
  oaki
  22/01/2010 at 15:37

  Cu 2 sunt de acord. Inspectoratul are “probleme mai importante”.

 • Reply
  vanda
  23/01/2010 at 20:21

  Datorita faptului ca in ciuda reactiei profesorilor s-a decis ramanerea in functie a doamnei coman pana la sfarsitul anului ne-am hotarat ca luni la ora 12 sa mergem la inspectorul general si sa cerem demisia inspectorului general si a doamnei Coman.Daca ne am bagat in ceva sa ducem pana la capat.Trebuie sa fie cel mai… mare protest de pana acum.Aduceti fiecare afise,pancarte etc Va rog,actuali si fosti elevi ai scolii sa ne sustineti pentru ca DOAMNA DIRECTOARE COJESCU sa ramana in functie.

 • Reply
  Arhi
  02/02/2010 at 20:52

  felicitari! m-am inselat:) sunteti tari

 • Reply
  Sabina Cornovac
  02/02/2010 at 23:20

  Arhi cand ne vom vedea o sa iti povestesc eu cum elevii de la Scoala Centrala, la interval de 6 ani distanta au readus in fct doua directoare demise incorect. Dna Bodnaras in scandalul cu fata injunghiata pentru care am stat doua zile in strada si acum dna Cojescu, mama noastra. :) Felicitari noua! Se poate!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează