Şcoală

Si el… calare pe camila!

Se pare ca eu, Ariel, elevul (veti intelege mai tarziu in post de ce aleg aceasta formulare), am o mare sensibilitate pentru directori, investitori, si alti oameni care au “ranguri” din astea ce automat amintesc de remuneratii mari.

Am un talent de a le atrage atentia absolut involuntar.

Chiar si cu Mihai am o relatie aproximativa de amicitie. Mihai, directorul liceului Cantemir Voda din capitala. Si da, vorbesc serios… el poate confirma.

Anul trecut m-a prins pe hol dupa ce am iesit de la ora in care se luase de cultura pe care o reprezinta parul de pe propriu-mi crestet si mi-a batut obrazul ca nu am venit si eu la el cu o sticla de vin dupa ce m-a acceptat la el in liceu (eu, copil problema, cu 4 la purtare pe un semestru ce aveam…).

Vremurile au trecut si eu nu m-am dus cu sticla de vin la el nici pana acum… iar pe mama am oprit-o eu cand a vrut sa se duca, acum 2 ani si ceva. I-am zis a nu se face. Doar la prosti si la romani.

Si deci Mihai, directorul, el, m-a gasit iar pe hol si iar mi-a prestat despre cum eu nu sunt decent si cum ca arat ca dracu… si cum ca el a zugravit liceul in vacanta si a dat bani din propriul buzunar pe nu stiu ce si ca a pus canapele in mansarda si tot asa.

Dialogul a fost unul relativ amuzant. Mihai e amuzant de fapt – ar putea face stand-up comedy.

Tot atunci mi-a zis ca sunt un copil rau, care face probleme. O colega a intrebat ce probleme fac. Cica acum un an “ai scris tu ceva… dar nu ti-am mai zis eu!“. Deci e bine de stiut ca sunt si citit.

Si acum niste citate din monologul lui cu mine (caci eu am tacut):

Auzi ma, tu cand te tunzi? Arati ca dracu! Nu esti decent asa!

Deci eu daca prind unu ca mazgaleste peretii el zboara! Ca eu, Mihai, directorul, eu, am zugravit aici in vacanta, intelegi?

Si unul daca pune piciorul pe canapea… si il prind! Zboara, ma!

Eu te-am primit cu 4 aici, ma! Tu intelegi ce-i aia copil cu 4! CU PATRU! (de fapt cu 7… caci 4 cu 10 egal 14 impartit la 2 da fix 7). Si tu imi faci probleme…

Pai daca stiam ca esti asa nu te luam dar am zis ca eu sunt om bun si ajut si dau o mana de ajutor!

Am inceput sa dau afara ca s-a umplut de tigani liceul. Il stii pe Jimmy, nu? Pai l-am dat afara! L-am dat afara!

Auzi ma, dar tu esti evreu? Cum nu ma? Tac-tu nu e?

Pai am fost acolo anul trecut … sa va zic de aia (evreii religiosi [facea semne cu mana domnul Mihai desenand in aer niste perciuni mari]) intr-o zi! Vaiii…

Eu am vizitat toate tarile astea… TOT!

Si aici interviune partea cea mai amuzanta. El chiar a fost in tarile astea:

El, Mihai, directorul liceului Cantemir Voda din Bucuresti

(Cel din mijloc e el, Mihai, directorul, ai inteles?)

Concluzia articolului ar fi ca … bai, eu anul asta am bacul si directorul liceului in care invat imi e tovaras.

UPDATE:

E cazul sa amintesc ca in footerul blogului meu scrie: “Orice asemănare cu realitatea este pur şi simplu întămplătoare.“? Multam.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  andrei ruse
  16/09/2009 at 19:34

  nush ce a renovat directorul asta, dar eu cand am trecut prin cantermir, anul trecut, cu ocazia licart, am vazut o catastrofa. gata sa cada oricand. nush ce minuni se puteau face intr-un an, m-as mira. eram la mansarda, si simteam ca se clatina parchetul cu mine. :)

 • Reply
  docica
  17/09/2009 at 00:21

  bravo, Ariel…. numai din ce citesc, si tot imi vine sa-l pun las zid pe boul ala de Mihai si sa-l impusc! Mai, tu nu stii ca ai drepturi? drepturi sa vorbesti, dreptul la educatie, dreptul la propria religie…………chiar nu exista nimeni care sa ii pedepseasca pe astia? eu, care sunt non-violenta, acum am inceput sa cred ca doar o bataie buna (repetata constant, bineinteles!) i-ar calma pe indivizii de genul lui Mihai.

 • Reply
  cartim
  19/09/2009 at 15:57

  De astfel de indivizi este plin Invatamantul romanesc.Intr-o postare anerioare spuneam ca rasistii ar trebui ignorati, cred ca am gresit, ar trebui amendati.In cazul acestui director de liceu ar trebui demis din functie,deoarece un om intr-o astfel de pozitie ar trebui sa dea dovada de respect si toleranta pentru toti elevii din cadrul scolii pe care o conduce.A auzit domnul Mihai de egalitate de sanse si de nondiscrimare? Sau astea sunt vorbe in vanmt pentru rrespectivul…Vai si amar de aceasta tara, e frumoasa , pacat ca e locuita de astfel de…specimene ( ca sa ma exprim mai plastic)

 • Reply
  Zumzet
  23/09/2009 at 22:02

  HA, eu am terminat Cantemir-Voda. Il stiu pe Mihai, gesturile, povestile, expresiile si pasiunea pentru vin (era wiskey pe “vremea mea”). Si mi-a fost si prof de mate. Hehe, cu ce de amintiri ne-a lasat. :D Ce sa-ti spun? Bafta la Bac!:)

  @andrei ruse Fara sa vreau sa ii iau apararea lui monsier director, dar arata chiar ok liceul acum. Fata de cum era, cel putin. Acum sa nu fim rautaciosi doar de dragul de a fi. :D

 • Reply
  Andreea
  02/03/2011 at 01:56

  Amuzant Mihăiţă ăsta …
  Mai nou a hotărât cu Zamfir (noua directoare) ca în fiecare clasă, 3 elevi, zilnic, să rămână jumătate de oră (de menţionat că în afara programului, a.k.a “după ore”) să dea cu mătura şi să spele pe jos în propriile clase.
  Cred că nu prea-şi permite să angajeze nişte femei de servici, din toţi banii ăia spălaţi şi prespălaţi.
  Am ajuns să-mi blestem zilele că am intrat în CNCV … şi e foarte trist.

  • Reply
   Ariel
   02/03/2011 at 08:24

   Doamne, vorbeşti serios?! Şi chiar staţi?!

   • Reply
    Andreea
    12/05/2011 at 21:32

    Ni se scade un punct la purtare dacă nu stăm. :D
    Oricum, eu personal n-am stat decât o dată … mi se pare o tâmpenie. Vezi domne, n-au fonduri.
    Am şi auzit nişte femei de servici care se plimbau pe acolo
    “Viorico, mergem ?”
    “Păi hai să mergem că acum fac EI curat.”

  Vezi alte comentarii:

  Comentează