Bălării România

Si eu care credeam ca Zapp sunt seriosi !

Recent, a început să ruleze pe TV un spot la Zapp Share Free care seamănă izbitor cu un alt spot, la Nextel, premiat la D&AD şi la Cannes în 2005. Ambele producţii au trei angajaţi care dansează în birou, ambele au un şef care vine să-i întrebe dacă au rezolvat treburile, doar muzica e diferită. Din explicaţiile celor implicaţi în această „coincidenţă”, agenţia Foote Cone & Belding Bucureşti şi Zapp, rezultă că nu avem de-a face cu un furt de idee, pentru că ideea e alta.

Uite si un interviu:

M&A: Când aţi realizat campania Zapp Share Free?
Zapp: În urmă cu două luni.

M&A: Ştiaţi ceva de spotul Nextel? Dacă nu, cum explicaţi asemănările?
Zapp: Ideea campaniei este cu totul diferită. Pentru comunitatea de business, Zapp va promova intens tarifele noastre foarte bune, care vor îmbunătăţi business-urile mici şi mijlocii. Vom mai avea multe reclame în jurul acestei idei. Nextel are o strategie diferită, vând un cu totul alt produs, walky talky, la un preţ premium, care are anumite caracteristici tehnice benefice pentru comunicatea de business din domeniul transportului şi logisticii.

M&A: Nu credeţi că asemănarea dintre cele două spoturi va afecta imaginea Zapp?
Zapp: Nu.

M&A: Cât timp va rula spotul pe TV?
Zapp: Vom folosi ideea campaniei – eificenţă sporită, la costuri mai mici, pentru toate campaniile care vor urma. Nu vă putem spune cât timp va rula acest spot.

M&A: Afectează în vreun fel această asemănare relaţia dintre Zapp şi FCB?
Zapp: Deloc.

Reclama de la Zapp Romania o vedeti la tv, stati 5 min si rulati programele si sigur dati de reclama (asta in caz ca nu o stiti), iar aici reclama de la Nextel …

Preluat M&A


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Liviu
  20/10/2006 at 20:25

  oare de ce nu ma mira?!

 • Reply
  lolica
  21/10/2006 at 13:05

  mda….cat de originali pot fi romanii? :P

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează