Bălării

Spartul seminţelor, sport naţional… Precum aruncatul mucurilor de ţigări pe unde o fi…

Spartul seminţelor, sport naţional... Precum aruncatul mucurilor de ţigări pe unde o fi...

Anumite treburi ţin strict de moralitate şi nu sunt reglementate prin lege. Dar întrebarea este: până când?

Până când o să mai fie în regulă să laşi pături de coji de seminţe prin parcuri?

Până când o să mai fie în regulă să arunci ţigări pe oriunde apuci?

Până când o să mai fie în regulă lă laşi gunoi pe unde ai chef?

Reclama de mai sus am văzut-o zilele trecute prin Bucureşti. Şi deşi de obicei nu văd reclamele de pe stradă, asta mi-a atras atenţia. Poftim!? Să luăm seminţele în parc?

Adică, cumva, ăştia de la Nutline ne recomandă să lăsăm pături de coji de seminţe prin parc? Cumva ei susţin neregula asta?

Ştiu că nu o zic într-un mod direct în reclamă, dar indirect îmi transmit parcă: “Ia Nutline şi scuipă rămăşiţele în parc! E ok să faci asta!

Poate-s eu paranoic… dar altfel nu văd niciun rost în a spune cuiva unde să-ţi ia seminţele… Seminţele-s de mâncat în faţa televizorului, la un meci, la o bârfă, la o tablă… poate chiar în parc, dar nu-i relevant. Colac peste pupăză, în afiş mai apare şi iarba din parc.

Subconştientul meu e foarte sigur pe el că asta-mi recomandă Nutline.

Dar, în rest, e o reclamă minunată. Să te branduieşti pe baza unui obicei imoral şi semi-ilegal de a sparge seminţe în parc mi se pare super-tare.

În rest, să tot plouă cu ţigări.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Andrei
  24/07/2012 at 15:20

  Nu stiu ce sa zic. Cred că Nutline doar a studiat obiceiurile de consum ale clienților săi și a scos acest concept.

  Recunosc că mi s-a întâmplat să merg cu semințe în parc, însă print-ul lor nu mă face să vreau să merg mai des cu o pungă de semințe la iarbă verde. Nici măcar nu-mi validează cumva comportamentul.

  E doar o chestie de interpretare. Nu cred că va reuși să convingă pe cineva cu principii morale puternice să renunțe la mersul în parc să mănânce semințe, dacă până atunci el mergea să citească o carte, liniștit pe o pătură :)

  • Reply
   Ariel
   24/07/2012 at 18:05

   Păi nu, asta zic, ei parcă încurajează spărgătorii nesimţiţi de seminţe să facă asta în continuare. Ceea ce nu mi se pare deloc ok.

   Şi eu, unul, n-am stat să interpretez. A venit instant gândul că reclama se referă la ceea ce am scris că se referă. Asta dovedeşte că subconştientul meu a prins mesajul instant. Altfel, eu nu mănânc seminţe niciodată. …

 • Reply
  oana
  24/07/2012 at 17:55

  Ha! Aveam si eu programat un articol pe tema asta! Credeam ca sunt singura persoana indignata de outdoor-urile cu pricina… bine punctat!

 • Reply
  Adrian
  28/08/2012 at 15:04

  Of. Citind ultima parte a titlului sau articolului ma simt nashpa. Trebuia sa-mi fi spus de articol cand m-ai vazut aruncand mucuri pe jos :(

 • Reply
  Cojiberon - adică un tomberon pentru coji... de seminţe. | Ariel Constantinof Blog
  29/08/2012 at 15:30

  […] După ce am zis că reclama nouă de la Nutline este nasoală pentru că, semi-involuntar, plantează în capul meu ideea că este în regulă să sparg seminţe în parc… se pare că tot Nutline vine cu o soluţie. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează