Amuzant

Tu de câte ori pe zi-ţi speli dinţişorii?

Tu de câte ori pe zi-ţi speli dinţişorii?Încă de mic mi s-a părut nasol spălatul pe dinţi. Şi ştiu şi de ce. Când aveam doar câţiva anişori nu ştiam să mă spăl singur, aşa că mă peria mama pe dinţi. Mama e o femeie bună, gingaşă, dar nu când vine vorba despre spălatul pe dinţi! Mă peria mama cu o forţă şi o pasiune nebunească… de-mi umfla involuntar gingiile.

Îmi amintesc că mă durea îngrozitor când mă peria ea. Şi de aceea încă de mic încercam să fug de spălatul pe dinţi dimineaţă după dimineaţă.

Apoi mi-am dat seama că mă pot peria şi singur şi când o făceam eu (cu mâna mea) nu mă durea. Dar d-atunci şi până acum pot spune că am rămas cu sechele.

Spălatul pe dinţi pentru mine-i o chestie neplăcută. Dar o fac, desigur, nu vă impacientaţi. Problema este că o fac o singură dată pe zi, dimineaţa!

Nu, nu o fac după fiecare masă, nu o fac de 5 ori pe zi, nu o fac înainte de culcare şi nu o fac cu pasta aceea de dinţi recomandată de 9 din 10 doctori stomatologi!

Şi totuşi – am dinţii foarte albi şi frumoşi şi sănătoşi.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Florin Barabas
  26/09/2011 at 16:22

  am crezut că folosești PS pentru albirea dințiilor :)

 • Reply
  Lenore
  26/09/2011 at 16:24

  :)
  Pigmentul dintilor difera de la persoana la persoana, acestia neputand fi albiti mai mult decat este culoarea lor naturala. (sau nu cu mult) Iar unele persoane sunt foarte norocoase…

 • Reply
  Iliescu Dragoș
  26/09/2011 at 16:41

  Eu, de exemplu, înainte să-mi pun aparatul dentar (iulie 2010), mă spălam pe dinți decât dimineața și seara. Dimineața pentru că nu-mi place gustul ce-l am în gură, iar seara pentru că nu pot să dorm (de, mama mereu mă bătea la cap să mă spăl pe dinți, mi-au rămas și mie câteva „sechele).
  Acum, după ce mi-am pus aparatul, trebuie (și simt nevoia) să mă spăl după fiecare masă.
  Diferență între mai bine de un an de spălat după 95% din mese? Foarte mică, aproape inexistentă…
  De, dacă nu mi-a fost norocul să am și eu pigmentul mai alb…

 • Reply
  Iliescu Dragoș
  26/09/2011 at 16:41

  Mă spălam DOAR* dimineața. (nu decât, greșeala mea. :)) )

 • Reply
  sunbeam
  27/09/2011 at 09:06

  Cica n-ar fi sanatos pentru copii sa se spele pe dinti dupa fiecare masa: http://www.news-medical.net/news/2008/07/02/39666.aspx

  Cand eram mica faceam o intreaga afacere cu spalatul dintilor. Nu-mi placea DELOC asa ca ceream 1.000 lei (sau cat mai era pe atunci) ca sa ma spal pe dinti in fiecare zi. Si mergea! :))

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează