România

Un al doilea Holocaust?

La Brasov, in Tărlungeni, primarul s-a saturat de tigani si i-a bagat in ghetou. La propriu. A ridicat un zid de 2 metri in jurul locului in care sef tiganii din sau de langa sat.

Asa a inceput si primul Holocaust. Cum este permis asa ceva in secolul 21? This is crazy. Ma intreb acuma cat de adevarata e povestea si avand in vedere ca stirea e din 21 ianuarie ma intreb daca zidul mai exista si acuma.

Tigani in ghetou

via.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

15 comentarii

 • Reply
  Andrei
  06/03/2009 at 18:34

  Ba… stiu ca e urat si ca nu sunt open-minded asa cum e la moda dar… nu pot sa zic ca il condamn :))

 • Reply
  serban
  06/03/2009 at 19:08

  toata stima

 • Reply
  aaa
  06/03/2009 at 20:58

  A facut foarte bine, mai terminati cu drepturile oamenilor ! Sunt toti (99,9%) niste hoti, nesimtiti, nespalati. Daca ziceti de faza ca sunt saraci si nu au acces la scoala va zic eu ca din 10, 9 prefera sa fure/cerseasca sau orice..in afara de munca. Nu este vina lor, intradevar, asta este o chestie genetica, nu au cum sa se schimbe.

  ps: daca sunt tigani care citesc acest comentariu, nu a fost la adresa voastra, dar stati o secunda si ganditi-va la familia voastra…si apoi comentati.

 • Reply
  Zugly
  06/03/2009 at 22:03

  Nu are cum sa semene a holocaust…mai degraba e o aluzie la impartirea europei est si vest.

 • Reply
  47
  06/03/2009 at 22:15

  Fratele meu, dacă istoria se repetă cum spui tu, cu toate că nu am nimic cu evreii ca etnie, cu riscul de a fi considerat antisemit, nu pot să zic decât că este FIRESC ceea ce se întâmplă. În perioada interbelică în zona central europeană evreii au devenit o problemă, acaparând economiile naţionale. Cazarii noştri mozaici, “jidani”, cum s-ar zice, mai şi săpau Regatul în favoarea fraţilor lor sovietici. Aşa că holocaustul, deşi exagerat în istoria de azi, a fost o reacţie normală.
  Totuşi, ovreii nu FURAU şi nu UCIDEAU şi nu DISTRUGEAU ŢARA şi NEAMUL (nici chiar cazarii mozaici, de altfel de neam turanic) sau IMAGINEA lui prin nelegiuiri aşa cum fac ţiganii noştri de azi. E bine că îi segregă. Că ţiganul cinstit oricum nu trăieşte cu ceilalţi (din câte ştiu, vecinii lui Johnny Răducanu fac linişte ca să îl lase pe maestru să cânte la pian). Iar la câte rele ne fac ţiganii de azi (vezi numai vilele ridicate pe jafuri şi combinaţii) ei chiar şi-ar merita o bătăiţă serioasă.
  Cu toate că îţi apreciez “open-minded-ness”-ul, cred că exagerezi când “te dai cu gloata” apropo de discriminare. Pentru că un popor dacă e discriminat ŞI-O FACE CU MÂNA LUI.

 • Reply
  Pitic
  06/03/2009 at 22:41

  Well… in momentul in care cineva greseste, il pedepsesti CONFORM LEGII, nu il izolezi. Ce lege, ce constitutie, ce tara permite asa ceva? Este vina autoritatilor ca nu sunt destul de dure. Numai din cauza asta fac ceea ce fac si pentru ca nu-s in stare sa ii stapaneasca, recurg la asa metode demne de tot dispretul. Eu l-as inchide pe acel primar… intr-un penitenciar plin de tigani, evident.

  @47 – mi-ar placea sa mergi in Italia si sa fii discriminat sa vedem daca mai consideri ca e vina ta pentru ceea ce se intampla acolo. Ca tot zici ca un popor e de vina daca e discriminat. Sa vedem… tu te identifici cu acei criminali? E corect ca pentru unii sa plateasca toti? Nu ma lua pe mine cu povestii ca evreii au facut nustiuce. Daca au facut, nu au facut toti. Daca 300 romani sunt criminali nu inseamna ca sunt toti asa. Daca 100 de evrei sunt infractori sau wtvr… nu inseamna ca sunt toti asa. Daca 100 – 1000 – 10000 de tigani sunt criminali, NU INSEAMNA CA SUNT TOTI ASA. Ar trebui sa invatam sa privim oamenii ca persoane individuale si sa lasam preconceptiile astea. Suntem totusi in secolul XXI. Sau poate unii au ramas in urma.

 • Reply
  aaa
  07/03/2009 at 09:47

  @pitic: u ai fost in Italia ca turist? Uite ca eu am fost, toata lume a fost amabila, nu am patit nimica, eu am vb frumos, ei au vorbit frumos. Intradevar, poate au fost cazuri de romani agresati…dar nu e vorba de xenofobie. Este doar rasisim, deoarece si ei au inceput sa urasca ciorile, pardon tiganii, asta se intampla prin europa de cativa ani buni.
  Si ce au spus tu nu prea e adevarat cu “100-1000-10000 de tigani”, e ceva mai spre 99%…Ala 1% nu ar trebui sa sufere…dar pana la urma suntem oameni si avem dreptul sa fim rasisti si xenofobi.

 • Reply
  Pitic
  07/03/2009 at 10:17

  @aaa – nu, esti om si ai dreptul sa fii OM. Daca tie ti se pare normal sa fii rasist si xenofob e grav.

 • Reply
  Avina Rosman
  07/03/2009 at 19:30

  ce sa spun
  nus de acord,clar
  nu e de ajuns ce la-u facut la evrei…
  si ce o sa le faca italienii la romani… tot holocaust
  nu vezi cum ii trateaza
  ne uram unii pe altii
  si daca continuam chiar ajungem la holocaust

 • Reply
  Raluca Hippie
  07/03/2009 at 23:06

  Mdeah… cat de usor ne este sa etichetam, sa zicem “suntem toti niste hoti, nesimtiti, nespalati”. OK, sunt din astia si printre ei, asa cum sunt si printre noi si printre patagonezi- si? Ceea ce probabil primarul ala poate n-ar intelege in zece vieti e ca singura cale de a evita un al doilea Holocaust este sa intelegem ca nu exista vina colectiva. Cei care gresesc sa fie pedepsiti conform legii- cei care nu gresesc, dar se intampla sa fie de aceeasi etnie cu unii care gresesc- de ce sa fie ostracizati?

 • Reply
  47
  07/03/2009 at 23:47

  @pitic – normal că nu. Pentru că italienii sunt un jeg de popor, şi că numele meu de român nu a fost pătat de fraţi, ci de ţigani care s-au declarat români. Şi crede-mă că eu, român cu bun simţ, care îşi vede de treaba lui, NU AM CHEF să merg pe stradă cu frică că mă văd ţiganii cu tricoul cu Judas Priest şi sar să mă bată de căcaţi ce sunt. Şi nu e vorba de a nu generaliza. Ţiganul cinstit nu refuză educaţia, aşa cum fac ceilalţi, şi ajunge departe, după cum am dat exemplu. Dacă ai întâlni un etnic ţigan care îşi vede de treaba lui, te-ai mai prinde că e ţigan? Eu nu.

 • Reply
  Devyl
  08/03/2009 at 09:26

  @raluca hippie: la autorități le e frică de ţigani, altfel erau de mult pedepsiţi pt ce au făcut.
  @pitic: s-a luat vreodată de tine vreun ţigan fără să-i fi făcut nimic? să se ia de tine pentru simplul fapt ca mergi pe stradă sau cum a zis 47, că porţi tricou cu vreo trupă ?

 • Reply
  47
  08/03/2009 at 21:31

  Revin. Problema la ţigani e mult mai gravă decât acapararea economiei (recte invidie). Ţiganii jefuiesc statul şi oamenii cinstiţi încontinuu. Istoria a demonstrat că aşa ceva nu poate continua la infinit. În cele din urmă, populaţia se va răscula, şi vai şi-amar de fiecare cur de ţigan.
  @pitic – am văzut un ţigan într-un magazin cu ditai lanţul de aur la gât. Presupunând, prin absurd, că după ce l-aş fi întrebat de unde a avut bani să-l cumpere, nu m-ar fi lipit de pereţi sau nu mi-ar fi băgat cuţitul în burtă, ce crezi că ar fi răspuns?
  Dacă nu ştii ce înseamnă să îţi fie frică să mergi pe stradă la 50 de metri de ei, atunci normal că le iei apărarea.

 • Reply
  Nub
  08/03/2009 at 22:12

  Si de pura curiozitate, dupa ce a ridicat zidu’ respectiv cu cat a scazut rata criminalitatii?

 • Reply
  joe
  27/03/2009 at 17:51

  bun asa…stam ca prostii sa vedem cum italienii sunt singurii care iau masuri…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează