Ce mai creez

Idee de mic dejun a la Ariel

Idee de mic dejun a la Ariel

Idee de mic dejun a la Ariel

Când eram mic am vrut să mă fac bucătar, în ciudat faptului că-s unul dintre cei mai sclifosiţi oameni de pe planetă şi foarte mulţi prieteni ştiu că mănânc puţine chestii.

Nu mănânc roşii. Odată am gustat, pe la vârsta de 12 ani, şi am vomat. Nu mănânc niciun fel de carne în afară de piept de pui. Până recent (la vârsta de 21 de ani) nu mâncam ciuperci.

Şi lista, crede-mă, este incredibil de lungă.

Dar am uneori “ieşiri” d-astea de bucătar – mă duc în bucătărie şi inspiraţia-mi dictează ce să fac… iar rezultatul adesea este chiar grandios, minunat, savuros, delicios.

Azi aveam în frigider 3 ciuperci champignon. M-am gândit să le combin cu nişte ouă – căci sunt fanul omletei de dimineaţă.

Rezultatul a fost genial şi l-am numit: “Surpriza lui Ariel”.

Acum, aşa cum mă pricep, o să descriu ce-am făcut. E de notat faptul că gătesc foarte rar.

Necesar:

– 3 sau 4 ciuperci champignon.
– 2 ouă
– bulion/sos de roşii
– cascaval (de orice fel)
– brânză feta (rece, de la frigider)

Am pus o tigaie pe foc şi am aşteptat să se încingă puţin. Fără să pun ulei.

Între timp am curăţat cele 3 ciuperci şi le-am rupt picioruşele. În mijlocul ciupercilor am pus diverse mirodenii. Am acoperit mirodeniile cu câteva bucăţi de caşcaval.

Am plasat cele 3 ciuperci “umplute” cu caşcaval şi mirodenii pe tigaie. Apoi am pus putin ulei de măsline în tigaie.

Am turnat sos de roşii peste ciuperci (şi pe lângă) – nu ştiu cât, după ochi – şi apoi am spart cele două ouă peste ciuperci. Gălbenusul n-a vrut să stea peste nicio ciupercă, ci a alunecat lângă, pe tigaie.

Cu o paletă am început să amestec compoziţia – adică oul şi bulionul. În tot acest ameste dansau şi cele trei ciuperci, cu faţa în sus. Caşcavalul nu se topea, aşa că am întors cele trei ciuperci cu faţa în jos, peste compoziţia de ou şi bulion.

Astfel, cât oul a fost moale, el a acoperit caşcavalul din ciupercă. Desigur, multă omletă cu bulion a rămas în jurul celor trei ciuperci.

Am tot amestecat compoziţa până arăta ca o omletă demnă de haleală. În tot acest timp am mişcat ciupercile, cu faţa în jos, prin compoziţie, pe tigaie.

Rezultatul final, pe farfurie, a arătat aşa.

Deasupra am pus nişte brânză feta rece, care s-a topit doar puţin peste compoziţia fierbinte. La margine am pus nişte caşcaval (învârtit) în care am băgat câteva bucăţi de omletă fierbinte.

A fost… delicios. Şi n-am simţit nevoia de pâine.

Caşcavalul din ciupercă era super moale. Ciupercile super-suculente.

E uşor de gătit – dacă pot eu, poate oricine – şi durează vreo 10 minute ca totul să fie gata. :)

Tre să-mi fac restaurant.

POFTĂ BUNĂ! (şi dacă cineva are curaj să încerce, aştept păreri şi/sau poze)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

  • Reply
    Pato Basil
    21/01/2013 at 00:34

    nu-s eu mare bucatar, dar un lucru stiu… uleiul de masline nu se foloseste la gatit :D prin prajit… se amareste! Poti sa pui dupa ce ai terminat de prajit putin pe ce ai gatit, iar in general se foloseste la salate. Nu se prajeste cu el!

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    Pato Basil
    21/01/2013 at 00:34

    amaraste* cred ca era corect :D

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

    • Reply
      Ariel
      21/01/2013 at 00:42

      eu nu ştiu deloc treburi d-astea şi recunosc. totuşi, am pus puţin ulei şi nu am simţit nimic amar. :)

      Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

      • Reply
        Pato Basil
        21/01/2013 at 00:46

        Este un mit acela cu uleiul de floarea soarelui nu-i bun… e la fel de sanatos daca nu este prajit ca si cel de masline. Prin prajire si mai ales repetata si la temperaturi foarte ridicate iau nastere niste compusi nocivi, dar la fel se intampla cu toate uleiurile dupa cele cunoscute de mine.

        Am fost in Grecia si aia aveau ulei de masline in butoaie de 50 de litri cred…foloseau enorm pentru salate, maxim la fripturi la cuptor, dar niciodata la prajit si mi s-a spus ca se amaraste. Si sincer am incercat acasa si asa e. :D
        Eu gatesc foarte rar, si chestii foarte simple de obicei, dar poate vine cineva mai experimentat si-mi da dreptate :D.

        Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

      • Reply
        cristina
        24/01/2013 at 21:58

        sunt la dieta :(

        Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

        • Reply
          Ariel
          01/02/2013 at 00:21

          nu te face grasa!

          Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

          • cristina
            09/02/2013 at 19:34

            :-<

            Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    Diana
    21/01/2013 at 01:39

    Nici eu nu mananc rosii…traume din copilarie. Nu e deloc adevarata faza cu uleiul de masline. Personal, il folosesc la orice, de la salate, bruschete, pana la oua sau pui prajit. Spor la gatit, Ariel! Sa stii ca fetelor le plac baietii care gatesc, atata timp cat nu fac pe sefii in bucatarie :))

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    tatu adrian
    27/02/2013 at 15:33

    Ariel, mai bine iti iei un Drycooker si poti face tot ce ai facut pana acum fara pic de ulei :D

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    Daniela
    20/06/2016 at 21:07

    Uleiul de masline e obtinut prin presare la receasa isi pastreaza toate propritatile .Prin incalzire practic se distrug acei aminoacizicare il fac renumit(asa am invatat la farmacie)

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează