Interesant

Abuzul emoţional nu-i o poveste, e o realitate…

Abuzul emoţional nu-i o poveste, e o realitate... Abuzul emoţional există, dar îi înţeleg perfect pe toţii oamenii care încă nu mă cred când zic aceste cuvinte. Acum ceva timp nici eu nu credeam în “abuz emoţional”. Credeam că-i un bullshit ieftin, cumva caracteristic femeilor sensibiloase.

Bărbaţii zic:

Abuz emoţional? Eh, ţi-am zis că nu ştii să găteşti şi că eşti proastă că în loc să îmi faci omleta cu lapte, ai făcut-o cu brânză sărată! Şi?! Tu nu mă faci toată ziua porc?

Asta-i atitudinea actuală. Şi chiar dacă pare inofensivă, ea nu e.

Ştiu, e o atitudine caracteristică vremurilor în care trăim. Secolul vitezei este secolul stresului şi al nervilor şi al atitudinilor eronate, al înjurăturilor, al violenţelor. Dragostea ia naştere mult mai uşor într-un mediu liniştit, încet, calm. Aici, la noi, dragostea e mai rară. Sau prinde alte forme.

Ideea este că oamenii sunt foarte afectaţi de cuvinte. Eu nu spun că nu trebuie să comunici, ci spun că trebuie să ai grijă cum comunici. Ambalajul unui cadou contează. :)

Am scris aceste rânduri tocmai pentru că de curând a luat naştere proiectul “Nu e o poveste“. Un proiect care merită toată susţinerea posibilă.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează