Interesant

Nu călcați iarba, stați la un picnic pe ea…

Nu călcați iarba, stați la un picnic pe ea...

M-a fascinat faptul că prin 1998 și mulți ani mai târziu, după ce ai mei m-au adus în România, existau prin parcuri semne pe care scria “NU CĂLCAȚI IARBA”.

Eu veneam dintr-un mediu foarte diferit, din Israel, unde iarba era locul în care toată lumea lenevea – uneori peste o pătură, alteori direct pe iarbă. Și să nu uităm că Israelul este pe jumătate în deșert – loc în care dacă vezi iarbă ar trebui să te bucuri nespus și să ai grijă de ea – preferabil să n-o calci.

Nu știu prin ce minune am observat că semnele au dispărut din parcuri și bucureștenii au început să descopere plăcerea de a sta într-un parc pe iarbă.

Ba chiar am impresia că începe un trend “cool” de a ieși la picnic prin parcurile din București.

Nu călcați iarba, stați la un picnic pe ea...

Nu călcați iarba, stați la un picnic pe ea...

Noi, grupul de oameni ce joacă bike polo la marginea Bucureștiului, suntem dependenți de hamace. Acum un an aveam un singur hamac “în grup”. Azi sunt vreo șase și le folosim uneori și pe post de “adăpost”, când soarele bate prea tare. Păturile nu ne plac. :)

Tu când ai fost ultima dată la un picnic urban?

Zi-mi ce mâncare ți-ai comanda de la foodpanda daca ai merge la un “picnic urban” în parc. Voi alege random 3 câștigători a câte unui voucher de 30 RON.

Ca idee, prietenii de la foodpanda s-au gândit la “toate” și, mai nou, livrează mâncare chiar dacă nu ești într-o casă. Da, pot livra mâncare și-n parc sau la margine de parc. :)

Am scris mai multe despre ce face aplicația foodpanda și ce avantaje faine aduce aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Mădălina Sîrghie
  06/05/2015 at 20:43

  La Cluj se întâmplă des Marea Hămăceală, eveniment care strânge o grămadă de hamace și pături pe iarba din Parcul Central. La un astfel de picnic urban mi-aș comanda o porție de paste primavera de la Samsara Foodhouse.

 • Reply
  Raluca Tudora
  06/05/2015 at 21:37

  Gasca mea :D sta langa IOR si e super frumos sa stam langa lac si sa facem picnic. Ne-am comanda mancare mexicana de la La Tortilla sa testam si ceva mai exotic.

 • Reply
  Kev
  06/05/2015 at 22:02

  Pasta Salata și o panacotta de la Biomediterraneo (în orice caz o salată și o pită (ciabatta)

 • Reply
  florina
  07/05/2015 at 09:09

  as comanda de la presto pizza pizza Daivollo

 • Reply
  Dragos
  07/05/2015 at 15:48

  Salata de la Hanul Dacilor. Cat despre stat pe iarba, prefer sa ne rupem putin de “civilizatie” si sa o pornim pe o poteca de munte.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează