Blog in vlog si vicevercea

Am început filmările

Am început filmările

atenție – nu o să arăt încă nicio filmare – doar una scurtă și cu bâlbe.

Ziceam acum câteva zile că mă tot gândesc să fac content video – în mare pentru că-mi face plăcere și simt că pot produce ceva fain.

În prima zi după postare m-am dus acasă la mama să-mi caut toată aparatura veche (aveam o cameră de filmat veche, care filma HD) și trepiedul + kit-ul de la GoPro.

În seara aia încercat să filmez fără să am nicio lumină “profi”. Am testat pe rând camera veche (Camileo H20), GoPro-ul și iPhone-ul meu 5S.

Cu Camileo (care filmează hașde, cică) a ieșit o filmare așa proastă că, pe bune, îs dispus să dau camera cadou oricui crede că i-ar prinde bine. E prea veche și proastă pentru secolul ăsta. Deși când am cumpărat-o, acum vreo 3 ani, am dat ceva bani pe ea.

Am testat cu iPhone-ul și a ieșit o filmare excelentă în comparație cu ce scosese Camileo, dar n-ai cum să faci vlogging cu un iPhone, serios acum, mai ales pentru că NU VEZI CE FILMEZI (dacă folosești camera din spatele telefonului, că-i mai de calitate…).

Apoi am testat GoPro-ul Hero 2 și, wow, ce calitate bună, lumină faină … dar GoPro-ul filmează super-wide și oriunde filmam în casă îmi intrau în cadru tot felul de lucruri nedorite (țevile, tavanul, marginea biroului) etc.

Concluzia a fost simplă: n-am cu ce filma ceva decent.

A doua zi m-am dat peste cap ca să fac rost de tot ce aveam nevoie ca să filmez ceva de calitate. Prietenul Radu mi-a dat o lumină de studio și o blendă – le-am cărat jumătate de București pe bicicletă pe -3 grade Celsius …

Cei de la The Practice s-au dat peste cap să mă ajute cu o cameră de filmat/fotografiat (un Samsung NX30) – de care încep să mă îndrăgostesc …

Iar pe prietenul Andrei l-am corupt să mă ajute “on the set” și cu editarea.

Corina, căreia nu-i place că pe blog o numesc “colega de apartament” când ea este de fapt prietena mea și locuim împreună pentru că ne iubim nespus, a dat sfaturi, ca orice femeie, deși n-avea deloc experiență.

Ba mai mult, chiar a ținut constant blenda astfel încât dintr-un singur bec (o singură sursă bună de lumină) să facem două – adică becul bătea pe o parte din mine + în blendă și din blendă lumina bătea și pe partea cealaltă a feței mele … complex, nu?

Am început să filmăm la ora 19:00 ca la ora 20:30 să terminăm. Videoul trebuia să fie de 3 minute și a ieșit de 4 minute. Și da, pentru 4 minute am filmat o oră și jumătate!

Mai rău este că becul acela primit de la Radu (becul de studio), deși face o lumină excelentă, face și o căldură greu de suportat. Și pentru că prin fața blocului meu trec mașini n-aveam cum să las geamul deschis în timpul filmărilor. Astfel că sufrageria mea s-a transformat într-un studio în care erau 40 de grade Celsius iar eu eram îmbrăcat într-un tricou negru pe sub care transpiram în draci.

De la ora 20:30 și până pe la ora 02:00 noaptea ne-am străduit să edităm materialul filmat. Ne-a luat atât de mult pentru că nu cunoșteam bine Final Cut Pro-ul și pentru că nici nu ne era clar cum vrem să iasă “episodul”.

Multe duble, multe bâlbe, multe tăieturi, multe grade Celsius și o sufragerie transformată într-un studio vreme de 2-3 ore – cam asta înseamnă un rezultat video de 4 minute. Pe care, nu, nu o să-l arăt încă… Din păcate nu-i 100% gata.

Va urma. Curând. Și-s al dracului de entuziasmat.

Între timp avem un minut de bloopers ciudățel. Dați cu subscribe la contul meu de YouTube ca să fiți notificați când vine primul video.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Marian
  22/02/2015 at 19:44

  Primesc cu placere camera :)

  • Reply
   Ariel
   22/02/2015 at 20:21

   Dă-mi un e-mail sau ceva și ți-o dau cu drag dacă chiar îți folosește.

   • Reply
    Marian
    22/02/2015 at 21:14

    Ai mail. Multumesc!

 • Reply
  Sorin
  22/02/2015 at 19:49

  foarte tare :D … misto calitatea :)

 • Reply
  Victor Dulu
  08/03/2015 at 20:53

  Eu iti recomand si o lavaliera, o sa fie un sunet mult mai bun si se reduce enorm ecoul de la camera in care filmezi.

 • Reply
  30 de idei faine din 10 cărți faine în 35 de minute... faine. :) - Ariel Constantinof Blog
  06/07/2015 at 20:35

  […] Am început în 23 februarie 2015 – și am scris aici cum și de ce. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează