Idei

Anti-globalizare

Anti-globalizareCare globalizare?

Da, ştiu, McDonald’s a ajuns în Africa, Facebook a primit acces în Coreea şi Google e cea mai mare maşină de bani care ştie totul despre oricine de pe Pământ…

Dar aici lucrurile încep să stagneze.

De ce? Pentru că în zona Victoriei am trecut pe lângă un salon (al cărui nume l-am uitat, dar suna cam aşa) numit “Elena hair and style”.

Şi ce dacă?

Păi uite, nu ne mai tundem cu toţii la Ciufolici pentru că avem prieteni precum Elena. Nu ne mai ducem copilaşii la grădiniţa Harvard pentru că o avem pe Dalia şi grădiniţa ei. Nu mai mergem la McDonald’s pentru că îl avem pe domnul Copolovici şi al său restaurant “Kopels”. Nu mai livrăm cu FanCurier, livrăm cu Tribul. Nu mai mergem la Starbucks, mergem la Bianca şi al ei Hobby Cafe.

Şi e mai bine aşa. E mai bine pentru că eu am încredere în serviciul lui Dalia, în serviciul lui Copolovici, în cafeaua lui Bianca şi tot aşa… Pentru că-i cunosc şi pentru că dacă ceva nu merge bine eu îi zic de la obraz. În acelaşi timp ei 3 au încredere în mine… Pentru că ei mă cunosc, au aşteptări de la mine şi când ceva nu merge îmi dau instant feedback.

Ştiu, nu-i o chestie nouă faptul că lumea-şi face mici afaceri din pasiuni. Tot ce spun este că la noi în ţară tot mai mulţi oameni fac acest lucru… şi e de succes.

La dracu’ cu globalizarea!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Mihai
    07/12/2010 at 15:45

    de Copolovici chiar nu stiam..

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează