Idei

Secretul energiei de dimineaţă

Neaţa!Pentru mine “dimineaţa” a existat doar în anii în care mergeam la şcoală începând cu ora 7. Stăteam în RATB, înjuram, era întuneric şi frig afară, oamenii erau gri şi mohorâţi iar eu DORMEAM pe mine!

Am avut apoi câteva luni de pauza. N-am făcut nimic matinal în viaţa mea în perioada aceea. Mă culcam la 3-4, mă trezeam la 11-12.

De curând însă mă trezesc iar în fiecare dimineaţă pe la 6-7. Depinde de câte chestii vreau să fac în dimineaţa respectivă.

Şi acum nu, nu mai înjur, nu mai sunt mohorât, nu mai dorm pe mine, nu mai mănânc şi nu mai beau cafeaua în silă.

Am descoperit ceaiul roşu “breakfast” care mă trezeşte într-un mod minunat şi îmi fac în fiecare dimineaţă timp fie să îi cânt mamei la chitară (care la rându-i se trezeşte în zori pentru a o duce pe Eden la şcoală), fie să-mi pun muzică de pe YouTube. Dacă e criză de timp dau la maxim radioul din bucătărie pe GoldFM şi cânt!

Secretul energiei şi al bunei dispoziţii încă din zori este următorul: AUTO-MOTIVAREA şi AUTO-ENERGIZAREA. Sună cretin, da, ştiu. Dacă-mi ziceai asta acum 3 ani probabil îţi râdeam în faţă.

Dar, pe bune, nu o să vină nimeni să-ţi facă dimineaţa frumoasă dacă tu nu ţi-o faci singur! Pe mine mă face fericit ceaiul şi cântatul. Pe tine te poate face fericit emisiunea matinală de pe Discovery, un episod din Dexter pe CartoonNetwork sau nişte flotări… Tu ştii cel mai bine.

Iar secretul secretului este să nu dormi cât mai mult, ci să te trezeşti din timp, să ai destul timp de auto-motivare şi auto-energizare. Fă-ţi timp să te simţi fericit şi motivat PÂNĂ PLECI DE ACASĂ!

Neaţa! Simţi energia? :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  serban
  28/01/2011 at 14:24

  Pe mine cafeaua mă motivează dimineaţa, nu atât cofeina cât gustul, gestul, ceremonia în sine. Şi am descoperit că dimineaţa devreme (5-9) sunt cel mai productiv, e cel mai linişte şi e perioada optimă pentrua mă ocupa de proiecte.

 • Reply
  Maria
  28/01/2011 at 14:47

  “…şi îmi fac în fiecare dimineaţă timp fie să îi cânt lui mama la chitară…”- să îi cânt mamei.

  Simţeam nevoia să fac această precizare. :D
  Mi-a plăcut articolul.

  • Reply
   Ariel
   28/01/2011 at 15:02

   E foarte bine că mă corectezi, nu mă supăr. :)

   Mă bucur că ţi-a plăcut articolul. :D

 • Reply
  dragos
  28/01/2011 at 17:24

  Tare de tine ca reusesti.. Am sa incerc si eu ceaiul minune, pana acum n-am gasit o modalitate prin care sa ma trezesc cu placere mai devreme de 12. Dureri de cap, lipsa de chef, etc

  • Reply
   Ariel
   28/01/2011 at 17:33

   Repet, e foarte posibil ca ceaiul ăsta să fie un mare placebo pentru mine, dar sunt absolut sigur că fiecare din noi poate să-şi găsească placebo-ul şi automotivarea.

   Nu vreau să fiu înţeles greşit. Entuziasmul meu matinal nu se bazează pe un ceai sau o chitară. Nici măcar pe mama. Se bazează doar pe faptul că îmi doresc să am o zi plină de energie. Restu-s fiţe.

 • Reply
  Monica Tarţa
  28/01/2011 at 20:41

  Ce ceai e ăla? Mă bucur că am mai găsit pe cineva care ascultă GoldFM, ca şi mine, deşi de când cu Rock FM sunt cam indecisă :D

  M-am bucurat de articolul tău, a venit chiar într-o perioadă în care încerc să fac acelaşi lucru.

  La cât te culci, în medie?

  • Reply
   Ariel
   29/01/2011 at 12:41

   “Twinings of London – English Breakfast Tea” and I love it!

   Mă culc pe la 12-1… uneori chiar la 2-3 (când am muuult de lucru) şi mă trezesc la 6-7-7:30 dacă mă culc prea târziu.

   Oricum, mereu mă asigur că am destul timp să îmi induc un mood plăcut. :)

 • Reply
  George Hari Popescu
  29/01/2011 at 19:48

  Şi eu aş simţi energia dacă vecinul mi-ar cînta la chitară sau ar da radioul tare la 6 dimineaţa. Dar energia negativă.

  Dacă începe să-ţi placă ceaiul, poţi trece la cel fără hîrtie înmuiată, adică nu la plic. O să vezi atunci energie!

  • Reply
   Mihai
   31/01/2011 at 16:10

   De acord cu muzica la ora 6.Unii oameni muncesc noaptea si dorm adanc la ora aia.Am avut si eu cateva reprize de munca de noapte si nu e dragut sa auzi MTV sau mai stiu eu ce (de fapt era TARAF cred dar na) cand esti praf de obosit.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează