Bălării

Azi sau mâine?

Azi sau mâine?
O vorbă românească spune “Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”, dar de obicei lăsăm pe mâine ceea ce putem lăsa pe mâine pentru că… putem.

Dar există lucruri pe care deşi le poţi lăsa pe mâine le-ai vrea azi, acum. Nu-i aşa? Ba da, aşa e. Dacă primeşti un premiu de 1000 de € pe care-l poţi ridica azi de la bancă… l-ai mai lăsa pe mâine? Nu.

Dacă poţi să faci dragoste azi, ai lăsa-o pe mâine? Dacă ai putea să te distrezi azi, ai lăsa-o pe mâine? Şi tot aşa.

Şi acum vine problema: Când îţi comanzi ceva de la un magazin online vrei ca comanda să ajungă AZI, acum, în 30-40 de minute sau MÂINE?!

Eu aş vrea ca comanda să ajungă azi, dar nu-mi explic de ce unii Bucureşteni o preferă mâine.

Sau ba da. Înţeleg. E vorba de 8 sau 9 RONI.

Un curier care livrează mâine îţi cere între 9 şi 10 RON… iar Tribul cere pentru o livrare instantă, pentru azi, 18 RON.

Atât de zgârcit să fie românul? Nu pot să cred.

Vreau păreri şi ajutor. Vorbesc serios.Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Sorin
  19/03/2012 at 09:57

  Una dintre chestiile enervante la curieri (nu zic de Tribul) e că nimeni, niciodată, chiar dacă le ceri asta, nu sună înainte să zică că vin într-o oră. E unul dintre motivele pentru care încă-mi place Poșta Română: coletul ajunge și-l ridic eu când am timp. Dar pentru același oraș mereu am preferat să ridic personal produsele. Pe de altă parte 20 de lei pentru într-o oră nu-i rău deloc, mai ales că sunteți și eco :).

  • Reply
   Ariel
   19/03/2012 at 12:27

   Magazinele pentru care lucram suna clientul inainte si confirma adresa. Daca clientul NU E ACASA atunci cerem o adresa alternativa. Adesea livram la serviciu, desi ei si-au dat adresa de acasa. Deci o ca o “surpriza” pentru clienti. :)

 • Reply
  roxana
  19/03/2012 at 11:13

  dupa 60 de ani de comunism= asteptare peste asteptare peste asteptare(=nici o asteptare), la ce te astepti? Romanul “stie” sa astepte… “Si miine e o zi”, si tot asa cum clisee, tot “inainte”.
  Stii bine care e mentalitatea locala.
  Si,da, romanul se mai si scumpeste la faina. Poate lua o “oferta” doar pt ca e mai ieftina, nu si mai buna. Prefera sa nu se informeze si sa asculte o reclama sau o vecina “experimentata”. Prefera tot ce e mai usor/nechestionat/neporblematic. Nu e obisnuit sa gindeasca, nici nu vrea sa se obisnuiasca cu altceva! E indolent, lent, prost si fudul. Na. Daca reusim sa schimbam ceva prin CEEA CE FACEM – adica muuult, ar trebui sa existe MUNTI MARI, VIZIBILI si pentru el de EFICIENTA SI INTELIGENTA VIE – atunci vei scoate de la “el” doar un “hm, se poate…”, o ridicare din urmeri, din sprincene, o adiere. Atit.

  • Reply
   Ariel
   19/03/2012 at 12:31

   Timpul probabil va rezolva aceasta mentalitate.

   E adearat ca sunt si multi clienti care vor Tribul pentru faptul ca livreaza super-repede. Dar sunt si multi care se uita la cei 8 ron…

 • Reply
  Anca
  19/03/2012 at 13:41

  pai depinde ce cumperi…. :-s daca iei o chestie de cateva sute de ron… nu te mai uiti la taxa de transport. dar daca iei ceva de 30 ron sa zicem… :-s da, eu una n-as da aproape inca pe atat numai ca sa ajunga azi.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează