Idei

Bilete cu scaun şi bilete fără scaun în RATB

Bilete cu scaun şi bilete fără scaun în RATBCă tot se plânge toată lumea că tinerii nu oferă în autobuze scanele celor vârstnici şi dacă tot vârstnicii nu mai circulă gratuit cu RATB-ul de când cu criza… de ce nu se fac două tipuri de bilete?

Un bilet mai scump, cu scaun, şi un bilet mai ieftin, fără scaun. Dacă ştii că ai un drum lung şi vrei să citeşti sau pur şi simplu eşti obosit, îţi iei bilet cu scaun…

Dacă mergi puţin sau n-ai mărunt la tine, îţi iei bilet în picioare.

Desigur, dacă sunt scaune goale şi tu ai bilet fără scaun, te vei aşeza… dar dacă autobuzul este plin nu ai voie să stai jos. Sau dacă stai, oricine are bilet cu scaun are dreptul să-ţi ceară la control biletul.

Şi aşa vom mări rata bătăilor din RATB-uri, dintre bătrâni şi tineri, dintre cocalari şi rockeri, dintre beţivi şi drogaţi.

PS: Am ajuns să mă gândesc la postia asta pentru că mă oftic foarte-foarte tare când dau bani pe un bilet şi stau lipit de uşă, fără aer, aproape că mor acolo. Mai bine merg pe jos! Şi da, asta am şi făcut azi. Am mers o pate din staţii pe jos.

PPS: 5 sfaturi pentru cei care n-au scaun.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Hurri
  02/02/2011 at 01:16

  Ideea e buna (asa se face pe microbuze intre localitati), dar aplicata in contextul transportului public e o forma fara fond. Adica tu vezi romanii sa monitorizeze exact ce locuri se ocupa si care raman libere dupa cate statii? Sincer, nu cred ca-i pasa cuiva de comfortul celor ce platesc biletul.Banu` sa iasa!

 • Reply
  Atreidex
  04/02/2011 at 20:17

  Mersul pe jos e si mai sanatos :)

 • Reply
  razvan
  10/02/2011 at 15:49

  prea complicat… ar trebui ca toti cei care calatoresc cu ratbu sa fie sfinti… sau mai mult sa se poata respecta regula asta.

 • Reply
  dedelina
  15/04/2011 at 14:44

  si aia care merg fara bilet???ca’s muuulti…

 • Reply
  Adi
  04/07/2011 at 21:02

  Ce te faci daca platesti un bilet cu loc si te trezesti ca nu este niciunul liber. Ori, stai comod pe ultimul loc liber gasit si apare o femeie insarcinata, careia bunul simt spune ca ar trebui sa-i oferi locul (tu, ori alt calator dintre cei ce stau jos si au platit bilet cu loc).

  Ce te faci cu pensionarii cu pensie mica, ce vor vocifera ca dupa o viata de munca au pensie mica si nu-si permit bilet cu loc desi-s batrani, bolnavi etc pe cand oameni in putere stau bine-mersi pe scaun.

  Problema este evident de unde vine: insuficienta mijloacelor de transport in comun. Nici alte tari nu stau mai bine, mai ales in orele de varf.

  Situatia ideala ar fi ca, daca esti obosit ori te doare ceva sa comunici cu cei din jur, sa-i rogi sa-ti ofere locurile pe care stau, oferindu-le eventual si un motiv.

  Un varstnic vociferand ca tinerii sunt nesimtit si nu cedeaza locul (in loc a se adresa pe un ton decent cuiva care sade) da dovada de mai putina civilizatie decat un tanar care nu ofera din proprie initiativa locul (si care poate nici nu observase batranul nevrozat).

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează