Idei

Dreptul la normalitate? Eu vreau dreptul la anormalitate!

Au apărut nişte afişe prin oraş (vezi poza). Nu vom vorbi despre afişe, ci despre “dreptul la normalitate”.

Dreptul la normalitate? Eu vreau dreptul la anormalitate!

Bre, mie mi se pare NORMAL să mergi cu bicicleta prin oraş, nu cu maşina! Pun pariu că 90% din oamenii din parlament nu-s de acord. Ei cred că-i ANORMAL să mergi cu bicicleta prin oraş. Din punctul lor de vedere e NORMAL să mergi cu maşina, pentru că bicicleta e o “invenţie” a trecutului.

Mie mi se pare NORMAL ca femeia să aibă grijă de casă: să gătească, să facă curăţenie, să aibă grijă de plozi. Femeii moderne i se pare ANORMAL să facă toate acestea. Ei i se pare NORMAL să angajăm o menajeră!

DREPTUL LA NORMALITATE este o imensă aberaţie. “Normalitatea” avea pân’ acu ceva ani mai mult teren ca “anormalitatea” – dar odată cu evoluţia noastră, odată cu moartea comunismului, odată cu femeia modernă şi odată cu oamenii care-şi dau demisia din mulţinaţionale pentru a-şi urma pasiunile “anormalitatea” a câştigat teren.

Viitorul nu este spre “NORMALITATE”, ci spre “ANORMALITATE”. Pân’ acu 30 de ani tot satul mergea la biserică. Acum doar cei în vârstă merg la biserică. Tinerii merg la “internet-cafe”. Viitorul este tot mai anormal. Suntem tot mai diferiţi. S-a terminat cu masele şi asemănările.

Seth Godin e un zeu.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Anca
  05/11/2011 at 09:28

  Pe bune ca “in casa” apreciezi tu rolul femeii sa fie?

  • Reply
   Ariel
   05/11/2011 at 15:18

   Eu în articol am dat doar un exemplu de “normal” şi “anormal”. Părerea mea personală (şi … dacă vreodată mă voi căsători cu o doamnă şi mă voi muta cu ea într-o casă) este că amândoi tre’ să aibă cariere şi amândoi tre’ să aibă grijă de gospodărie. Nu-mi place conceptul de femei casnică. Poate doar în preajma unui bebeluş pentru o perioadă de 1-2 ani.

   Şi e drept, eu nu ştiu să gătesc şi o să mă aştept ca ea să gătească în mare parte a timpului – dar mi se pare perfect normal ca eu să mă ocup şi de rufe, de curăţenie sau alte treburi de genul. :)

   Dar mai e pân’ atunci.

 • Reply
  Vlad
  18/11/2011 at 17:42

  Din pacate afisele alea sunt anti-gay…

  • Reply
   Ariel
   18/11/2011 at 17:44

   Serios? Credeam că-i o revistă de … afaceri/marketing? :D

  Vezi alte comentarii:

  Comentează