Bălării

Bromptonul e o bicicletă superbă, dar cam scumpă…

Bromptonul e o bicicletă superbă, dar cam scumpă...Recent am avut oportunitatea să testez un Brompton (bicicletă pliabilă uber-tare) la magazinul Ciclissimo.

Ei fac săptămânal, sâmbătă de sâmbătă, întâlniri la care oricine poate testa bicicletele pliabile pe care ei le comercializează (Brompton şi Dahon – Dahon doar închiriază).

Deşi mă mai urcasem un Brompton înainte, nu l-am testat niciodată în adevăratul sens al cuvântului. Dar acum mi-am format o părere. Şi părerea este că Bromptonul din domeniul bicicletei este Mac-ul din domeniul IT.

Cel mai scump, dar cel mai bun.

Dacă mi-aş permite un Brompton azi, mi l-aş cumpăra. Aş renunţa la cursiera mea Bianchi destul de uşor. De ce? Pentru că un Brompton e practic.

Dacă te prinde ploaia poţi să-l pliezi şi să iei un taxi sau un metrou. Ba mai mult, dacă pleci în vacanţă într-o ţară străină poţi să iei cu tine bicla fără nicio problemă. Nu mai închiriezi.

E pur şi simplu ca o bijuterie, ca un animal de companie. De care nu te poţi detaşa… Eu cred asta şi despre bicla mea actuală… doar că, din păcate, Bianchi-ul mă obligă uneori să mă despart de el. Nu pot să-l iau cu mine peste tot. Bromptonul în schimb, vrei nu vrei, poţi să-l iei cu tine!

Poziţia-i bună, ghidonul e mişto, culorile-s super-tari şi, deşi roţile sunt mici, viteza-i foarte mare. Viteza mea medie pe un Brompton e egală cu viteza mea medie pe cursieră. Iar eu credeam că zbor pe cursieră. (Apropos de cursieră… zilele trecute m-am dat cu Iulian pe o vale şi am făcut record de viteză: 50.8 km la oră. El pedalând pe Brompton, eu pe Bianchi).

Singurul impediment al Bromptonului este preţul. E un produs premium. Care promite şi pare de încredere. E o bicicletă care cică nu s-ar strica. Nu sunt 100% convins că-i chiar aşa, dar e adevărat, e o biclă super-tare.

Dar toate componentele ei au un preţ enorm. Şi asta mă ţine departe de ea momentan.

Dacă vreţi o biclă nouă şi aveţi buget, puteţi să mergeţi la Ciclissimo într-o sâmbătă să testaţi o biclă pliabilă de calitate.

Eu am mers pe bicla portocalie din imagine. Am asortat-o cu blugii de pe mine. :)

La plimbare cu Bromptonul

PS: Mulţumesc Ciclissimo că m-aţi ajutat să-mi repar frâna la Bianchi!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  Pitic
  08/06/2011 at 20:37

  Brompton (acum am aflat că așa se numește :D) este visul meu (ascuns) de când am văzut-o prima datăăă :D

  • Reply
   Ariel
   08/06/2011 at 20:39

   Mergi sâmbătă la Ciclissimo cu Florin. E fun. :)

 • Reply
  astamicu
  08/06/2011 at 22:06

  cum bre? ţi-ai înşelat Bianchi? sper că nu i-ai spus despre asta :))

 • Reply
  Nyli
  08/06/2011 at 23:09

  “…este Mac-ul din domeniul IT.

  Cel mai scump, dar cel mai bun. ”

  Mac-ul nu e nici cel mai bun, dar la ce cumperi pentru acei bani nici nu se merită, decât daca chiar vrei sa irosești bani pe stil și nu pe performanță. ;p

 • Reply
  Vlad
  09/06/2011 at 10:54

  Cred că e mai dificil cu urcat bordurile, totuşi!

  • Reply
   Ariel
   10/06/2011 at 12:04

   Eu le-am urcat cu uşurinţă maximă. Ba chiar e mai uşor decât cu cursiera.

 • Reply
  tinky
  10/06/2011 at 11:25

  promite-le un banner pe viata pe blogul tau daca te sponsorizeaza cu o bicicleta :>

  • Reply
   Ariel
   10/06/2011 at 12:04

   Haha, bună idee. :D Una portocalie.

 • Reply
  Jalane
  17/06/2011 at 10:32

  Prietenul meu si cu mine avem biciclete Dahon. Ai incercat si Dahon? Sunt curioasa daca vezi diferente intre ele (intre Dahon si Brompton). La momentul la care le-am cumparat, Brompton nu prea am gasit. Ideea e ca am o Briza si o Curve, culmea e ca curve desi are roti mult mai mici e mult mai utila in Buc decat cealalta. As fi vrut sa schimb cumva Briza dar nu stiu daca am cum si daca merita…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează