Blog in vlog si vicevercea

Ce noroc am că nu-s ghinionist!

SPOILER ALERT: Dacă dai play la video e posibil să mă vezi zdrăngănind cu pasiune la chitară. Citind numa’ textul de mai jos, desigur, nu mă vei vedea cum mă fac de râs la chitară. Mare pierdere!

Există lucruri pe lumea asta pe care, desigur, nu ni le putem explica…

Nu ştim ce căutăm pe Pământ sau cum am ajuns aici. Nu ştim de fapt cum s-a creat Pământul sau Univerul. Nu ştim dacă există sau nu viaţă pe alte planete. Nu ştim să ne explicăm anumite boli sau fenomene ale naturii. Nici măcar nu ne putem explica de ce gândesc femeile în modul ciudat în care gândesc!

Dar lăsând gluma la o parte, uneori nu ne putem explica de ce se întâmplă anumite lucruri în jurul nostru – şi atunci, ca printr-o lege nescrisă, folosim doi termeni enervanţi: “ghinion” şi “noroc”.

Justin Bieber valora în 2011 aproximativ 122 de milioane de dolari! Cu doar câţiva ani înainte era un puşti cu un cont de YouTube, un anonim, care zdrăngănea la chitară…

Ce s-a întâmplat între timp? Cum a ajuns enervantul Justin să fie o super-vedetă iubită de toate minorele? “A avut noroc!” ar răspunde o mare-mare parte a lumii.

Dar, nu-i aşa! Totul are o explicaţie. Şi e de prost gust să definim succesul unui om printr-un termen atât de sec precum “noroc”. Justin a fost la momentul potrivit în locul potrivit, carevasăzică pe YouTube, cu muzica potrivită! Cineva l-a apreciat şi l-a ridicat. Şi asta, desigur, e povestea pe scurt, căci la mijloc mai sunt o groază de întâmplări pe care nu le putem defini pur şi simplu prin faptul că “micuţul Justin a fost norocos”.

Şi nu, nu-s fan Justin Bieber, să fie clar.

Şi la fel e şi cu “ghinionul”. Amy Winehouse – norocoasă sau ghinionistă? Apăi, pe de-o parte norocoasă, căci a cântat frumos şi s-a îmbogăţit şi a devenit vedetă, dar pe de-o parte ghinionistă pentru că a murit?

Vă rog, oameni buni, nu mai folosiţi “norocul” şi “ghinionul” ca argumente. Norocul şi ghinionul de fapt nu există, sunt doar nişte termeni pe care-i folosim când nu ne putem explica ceva.

Şi, pentru cine vrea un documentar superb despre noroc, vă sugerez să vă uitaţi la acest video.

Pân’ data viitoare, mult noroc vă doresc!

*să mulţumim berii Noroc pentru că nu s-a întâmplat niciun ghinion în timpul filmărilor…*


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Aproape că am avut parte de-o moarte foarte stupidă... | Ariel Constantinof Blog
  17/09/2012 at 03:39

  […] fine. Sunt în viaţă. Dar chiar era să o păţesc rău din cauza unui şiret şi a unei fixe. Era să am ghinion. N-am avut căci am reacţionat la timp şi, zic eu, […]

 • Reply
  MARA
  10/09/2015 at 09:41

  De acord complet, dar la fel cum reiese si din articolul pe care l-ai recomandat, oamenii au nevoie de ceva de care sa se agate psihic astfel incat sa aiba o stare buna si relaxata fata de anumite probleme. O data ce la nivel psihic dispare inovenientul “daca nu o sa mearga bine”, oamenii fac tot ce trebuie sa faca, pentru ca avand “noroc” stiu deja ca lucrurile o sa mearga bine si efortul lor nu este zadarnic. E un confort psihic, o adaptare cred eu.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează