Blog in vlog si vicevercea

De 50 de zile mă filmez zilnic

Screen Shot 2016-01-17 at 16.34.46

Pe 10 noiembrie 2015, acum puțin peste două luni, am decis ca în fiecare zi (de luni până vineri) să îmi filmez “viața”, atât cât pot, și la final să “scot” un video de doar câteva minute. Totul ambalat cu niște muzică bună, niște cadre faine și preferabil câte o poveste sau o întâmplare sau o recomandare sau o glumiță în fiecare video.

Acum două zile mi-am filmat al 50-lea vlog. Dacă adun toate vlogurile într-un singur film, ar ieși un lungmetraj de 5 ore și jumătate, aproximativ.

Ceea ce înseamnă că cel puțin doi oameni pe lumea asta s-au uitat la videouri cu mine vreme de 5 ore și jumătate. Ceea ce este ca și cum te-ai uita la Lord Of The Rings de două ori. Sau la Avatar. Sau la alt film mult prea lung… dar de două ori.

Când am pornit acest exercițiu mi-am propus să ajung la 100 astfel de video-uri. Cel puțin. Am ajuns la jumătatea drumului mult mai repede și mult mai ușor decât mă așteptam.

În fiecare zi filmez între 45 și 80 de minute de material. Din el fac videouri care, în medie, durează 7 minute. În fiecare zi descarc în calculator videouri brute de minim 6 GB. Adesea, însă, descarc materiale de 15 GB. Am 400 GB de filmări brute salvate acum în calculator.

Filmatul este partea ușoară și “pasivă”, însă. Trebuie doar să ieși din casă și să deschizi ochii, să ridic capul din asfalt … și am ce filma.

Partea complicată este editarea. Adică arănjarea materialului într-o formă finală și logică. Asta durează între două și trei ore la fiecare video.

Pe de-o parte este o nebunie. Pe de altă parte… mi se pare un exercițiu excelent.

Alte chestii care mi se par interesante…

Răzvan mi-a zis să scot dintr-un vlog o ceartă pe care am prins-o total întâmplător. Am publicat partea aia din vlog separat și cu ajutorul TraficTube s-a viralizat. Astfel cred că am avut un mini-viral pe contul meu de YouTube, lucru care mi-a crescut canalul de vloguri peste noapte. Au apărut sute de abonați și oameni împărțiți în două tabere: unii care mă înjurau și alții care mă susțineau. Clasic… :) Viralul e aici și are 135 mii de views.

Astea-s țările din care mă privește lumea:

Screen Shot 2016-01-17 at 16.38.03

Observ că există mulți români plecați din România care se uită la mine pentru că, suștin ei, le-ar fi dor de casă și prin vlogurile mele revăd viața din București. Am primit multe mesaje care subliniau faptul că le place foarte mult cum “filmez” orașul. Ceea ce mi se pare super-fain, căci nu m-aș fi gândit niciodată că ăsta-i un motiv să te uiți la mine.

De 5 zile mi-am activat reclamele pe contul de YouTube la sfatul lui Horia. Eu fiind sigur că sunt departe de a face bani din YouTube prin reclamele lor. Momentan se pare că am dreptate. Câștig între 10 și 40 de cenți pe zi. Ceea ce mi se pare că mai rău încurcă oamenii care vor să mă vadă că trebuie să închidă mereu reclamele alea enervante. Mai las puțin opțiunea și dacă-i dezamăgitor o dezactivez. Horia și alții fac bani din YouTube, ceea ce mă bucură. I will get there one day … Dar momentan nu ăsta mi-este “drive”-ul.

Ce mă fascinează la YouTube este că este o “lume” de sine stătătoare. Nu este ca și cum ți-ai face un site și te-ai chinui să aduci oameni pe site-ul tau. Nu-i ca și cum îți faci o pagină de Facebook și TE ROGI de oameni să-ți dea like. Pe YouTube e de ajuns să faci treabă și YouTube te va recomanda încet-încet. Dacă te ții de treabă și ești constant, se pare că te recompensează pe măsură.

YouTube-ul este format dintr-o masă mare de “consumatori” de conținut video. Pe care eu nu prea-i gasesc pe Facebook sau prin alte părți. E un public “atipic” aș zice. Ca rețea “socială” cred că devine preferata mea. Pare a fi cea mai “fair” cu utilizatorii.

Observ o groază de oameni care se apucă de vlogging sub o formă sau alta, nișat sau nu. Alex fiind unul de care-s foarte-foarte mândru. Cred că în 2016 vom începe să consumăm super-mult content video. Puștii de 13-14-15-16-17 ani deja au împânzit YouTube-ul în ultimii doi ani. Au o comunitate gigantică. Acum vine valul de oldies. Ceea ce, din nou, mă bucură. :)

Revenind la vlogul meu: Mă entuziasmează la nebunie faptul că în perioada ce urmează o să fac vlog-uri din afara țării. Până acum am fost constant în București. Curând Belgrad și apoi Barcelona.

Uite vlogul 50 la finalul căruia zic ce scrie aici, mai sus:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Claudia Predoană
  17/01/2016 at 17:36

  Nu știu dacă m-ai adnat la cei 2 oameni care s-au uitat la toate, dar în caz că nu, suntem 3. :D

 • Reply
  Votantul
  18/01/2016 at 06:20

  La ce iti foloseste?Nu esti prea fotogenic !!

  • Reply
   Ariel
   19/01/2016 at 15:36

   Am zis la ce îmi folosește… Cât despre cât de fotogenic sunt, e ok, sunt conștient că am nasul mare și sunt un om urât. Îmi asum asta. :)

 • Reply
  hombre
  22/01/2016 at 09:19

  geez. you have an obsession, man.

  asta nu e unul de-ai vostri? cine poate sa-si stalkereasca “angajatii” cu google maps? https://www.google.ro/maps/place/Credit+Europe+Bank/@44.4532264,26.049044,3a,55.9y,96.41h,85.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1sR-aWoJvmyE5oqYTBSieWCQ!2e0!7i13312!8i6656!4m2!3m1!1s0x0:0xaa4ef4ed0e832ff5!6m1!1e1

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează