Filme

Chappie (2015) – un film foarte fain, de văzut neapărat

Chappie (2015) - un film foarte fain, de văzut neapărat

În ultimul timp apar tot mai multe filme despre roboți care au conștiință. În fine, conștiința asta le-o dăm noi ca să vedem ce se întâmplă.

Recent am văzut filmul Ex Machina (2015) care-i tot despre un robot “uman”, conștient, care știe să manipuleze și să mimeze faptul că ar avea emoții. Finalul filmului m-a dezamăgit, însă, așa că am fost sceptic când am dat play la Chappie.

Dar Chappie este diferit. În Chappie lucrurile se duc mult mai departe – atât de departe că un om ce moare poate să aibă conștiința transferată în trupul unui robot.

Personajele principale din film sunt Ninja și Yolandi, din trupa Die Antwoord (vezi aici o piesă faimoasă de-a lor), care joacă rolurile propriilor lor persoane – adică-n film sunt tot Ninja și Yolandi. Lucru care mi s-a părut super-tare.

Pe scurt: în Africa de Sud poliția devine robotizată (asta-mi amintește de filmul I, Robot (2004) în care a jucat Will Smith). În spatele roboților se află o mare-mare corporație, desigur. Creatorul roboților reușește, după multe încercări, să inventeze “conștiința” pentru roboți. Și, după multe bătăi de cap, o instalează pe un robot – Chappie.

Dar Chappie pică în mâinile ciudaților de la Die Antwoord. Până aici totul previzibil. Ce se întâmplă după, însă, este foarte fain.

Mă cam sperie faptul că tot mai des auzim de roboți “umani” sau roboți cu conștiință. Dăi unui robot conștiință, conectează-l la internet și va deveni cea mai puternică chestie de pe planetă într-un timp incredibil de scurt. Repet, asta mă sperie… Și nu pentru că am văzut prea multe filme. :)

Mai jos este trailerul. Recomand filmul. E o combinație faină de acțiune, umor, muzică bună pe fundal și o monstră din ceea ce ne rezervă viitorul. Pentru mine finalul filmului a contat enorm. R-E-C-O-M-A-N-D. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Olivian
  05/06/2015 at 15:51

  L-am văzut, mi-a plăcut, nu știu dacă poate fi pe gustul tuturor, dar eu, fan SF l-am gustat cu drag, mai ales că joacă cei din Die Antwoord. Ce tare că prin serial puneau melodiile lor :D.

  • Reply
   Olivian
   05/06/2015 at 15:51

   Și am uitat să scriu..da….finalul pune un semn de întrebare interesant.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează