Amuzant

Cu smartwatch-ul la cinema

Cu smartwatch-ul la cinema

Smartwatch (sursă)

Acum trei săptămâni am povestit despre cum Corina a început să poarte la mână un smartwatch conectat la telefonul ei și despre cât de obsedată este de el. Dacă n-ai citit, uite aici link. E amuzant, promit.

Ei bine, acum îl poartă mai rar. Câteva zile nu l-a purtat deloc și i-am atras atenția asupra faptului că își neglijează gadget-ul. Mi-a zis că nu l-a încărcat, că uită să-l bage la încărcat seara. Bateria ține vreo 2-3 zile parcă…

Dar în seara asta am fost la cinema. Și la cinema e foarte nasol pentru cei din spatele tău când îți scoți mobilul din buzunar și îi aprinzi ecranul. Efectiv îi orbești pe toți cei din spate și pe cei de pe rând cu tine.

Eu mereu am grijă să dau luminozitatea telefonului meu la minim, să nu-l butonez mult și, dacă totuși e nevoie să-l butonez, îl țin aproape de corp, ca să nu-i deranjez pe cei din spate.

Ei bine, Corina și-a luat smartwatch-ul la cinema. L-a scos la film…

Și, așa cum îi zice și numele, smartwatch-ul ăsta-i deștept, de fel. El nu stă cu ecranul aprins mereu ca să nu se consume aiurea bateria. Dacă vrei să vezi cât e ceasul trebuie să faci o mișcare din mână, scurtă, rapidă. Mișcarea aia pe care o fac oamenii de obicei când se uita la ceasul de la mână …

Și draga de Corina a făcut azi mișcarea asta. La cinema. Fără să vrea. În mijlocul avanpremierei filmului Dracula Untold. Domnul de lângă ea a sărit de pe scaun, neînțelegând ce-i cu lumina puternică ce-i venea direct în ochi.

Să vezi apoi cum își ținea draga de Corina mâna sub bluză, bluză de sub care ceasul deștept tot insista să lumineze. Era Corina lampion. Faza s-a mai repetat de vreo două ori apoi, la distanță de câteva minute. Tot din greșeală. Tot orbindu-l pe domnul de lângă ea și cele 5-6 rânduri din spatele ei.

I-am zis apoi: “Băi, oprește-l! Scoți ochii la oameni, serios acum! Dă-l dracu de smartwatch!” pentru că mie nu-mi place să-i deranjez pe cei din jur. Eu la cinematograf și când mănânc popcorn am grijă să nu mestec prea gălăgios. :)

Corina mi-a răspuns: “NU știu cum!” cu disperare în privire, încercând să scoată smartwatch-ul de la mână, ținând ceasul lipit de corp ca să nu lumineze. Zici că dezamorsa o bombă.

Acum îmi dau seama că n-am încercat să dăm volumul mai tare cu optiunea TV a ceasului deștept. Data viitoare…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Olivian
  02/10/2014 at 11:24

  Sincer (fără să se supere Corina :), fiecare vede lucrurile altfel), nu văd niciun folos real al unui smartwatch. Cel puțin cum este el prezentat, ca adjuvant al telefonului. Pe bune, este atât de greu să scot telefonul din buzunar să văd ora sau să citesc un mesaj? Mare invenție.

  Ok, înțeleg să evolueze ceasul pe care unii îl poartă. Dar fă-l independent de telefon și ține-l simplu:
  -touch screen că asta vor toți, e ok
  – să ai o sută de mii de combinații de cum îți arată ora, sa poti pune mai multe timezones
  – să poată fi folosit pe post de mp3
  – poate 2-3 joculețe simple să fie acolo
  – un calendar
  – să aibă senzorul acela care e pe S4 și e cât o sămânță (senzor de lumina, temperatura, presiune, barometru, etc)

  Și cam atât, ce fir-ar, un ceas arata doar ora, e destul upgrade zic eu. Și faci asta si nu te mai costa 800 de lei un ceas din acesta, poate ajunge mai putin.

 • Reply
  Vlad Dulea
  02/10/2014 at 11:58

  Nu știu la alte smartwatch-uri cum e, dar al meu, care e un Pebble Steel, e destul de ușor configurabil să nu se aprindă automat, de exemplu.

  Cât despre utilitatea unui smartwatch: dacă îți pui problema dacă merită un smartwatch, înseamnă că nu merită :) deci, nu îți lua :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează