Biciclete

Cum este viața cu un Brompton?

Cum este viața cu un Brompton?

Brompton-ul și Pixie la H&M – poză de Alex Damian.

Vineri am luat de la magazinul La Vita e Velo un Brompton în teste. Brompton-ul este cea mai faină și cea mai scumpă (adică drăguță) bicicletă pliabilă.

Bromptonul este considerat un produs “premium”. E un fel de iPhone… pe care-l compari cu orice alt smartphone de la producatori gen Huawei. Dahon-ul este un fel de Samsung. Dahon-ul este un alt brand care face biciclete pliabile. În fine, detalii.

Duminică am hotărât cu Corina că am putea lua masa în oraș, căci abia ce făcusem curat în bucătărie și ne era urât să ne apucăm de gătit – să murdărim ce abia curățasem adică.

Corina este biciclistă. Cu mulți ani în urmă am băgat-o prin traficul bucureștean așa cum arunci un bebeluș într-o piscină și, culmea, el se ridică la suprafață. Are bicicleta ei și se ține tare, este băgăcioasă, tupeistă și, adesea, preferă RATB-ul. Și mereu râd de ea pentru că pe vremuri obișnuia să pedaleze mult mai mult. Acum o văd extrem de rar luând bicicleta și o cert.

Dar când a văzut Brompton-ul în casă a zis că vrea să-l încerce. Și … l-a testat. Așa am făcut acest video în care, pe cuvânt, niciun Brompton nu a fost vătămat – chiar dacă așa pare.

Apropos, atunci când am luat Brompton-ul m-am întrecut cu un UBER și am făcut un video. Vezi aici.

Câteva concluzii:

– Durează oleacă să înveți să-l deschizi și să-l închizi (adică să-l pliezi și să-l “dezpliezi” – există așa un cuvânt?!). Dar după 2-3 încercări Corina s-a prins de șmecherie.

– Am intrat cu Brompton-ul pliat în restaurant și nu ne-a zis nimeni nimic.

– Apoi am intrat cu el în H&M și ne-a certat puțin badigardul, dar văzând că bicicleta este așa de drăguță ne-a lăsat în pace.

– Chiar dacă are roțile mici, nu se simte nicio diferență la pedalare.

– Atrage MULTE priviri. Și mulți curioși.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Dobre Petronel
  26/10/2015 at 15:15

  Tot o cursiera as alege. :))
  E dragut bromptonul, dar poate fugii la fel de tare ca o bicla cu roti mari? Nu poate. :))

  • Reply
   Lulu
   27/10/2015 at 10:29

   Nu știu ce să zic. Anul trecut m-a întrecut un brompton pe urcarea de la grădina botanică. Granted, mergeal lejer, dar și tipul ăla, în blugi, mergea lejer.

  • Reply
   Ariel
   27/10/2015 at 12:02

   Te asigur că poate. Nu e nicio diferență. Sau este infimă.

 • Reply
  Shine
  27/10/2015 at 11:50

  Mare grija la pozitia genunchilor cand pedaleaza. Ii duce mult in interior ceea ce nu e deloc bine. Chestia asta am observat-o in general la femeile care pedaleaza in fusta. Dar cand nu e cazul, nu ar trebui sa se intample…

  • Reply
   Ariel
   27/10/2015 at 12:02

   I-am zis și eu. Acum că-i mai zice cineva… poate ascultă. Merci!

 • Reply
  Hummingbird - bicicletă pliabilă (românească) - Ariel Constantinof Blog
  11/11/2015 at 16:03

  […] este din fibră de carbon și are un design care te lasă fără cuvinte. E un fel de Brompton din viitor. Ah, da, designul este […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează